Türkiye Sağlık Turizminde Güçlü Adımlarla Yükseliyor: KTÜ Farabi Hastanesi Ekibi Sağlık Turizmi Fuarına Katıldı

Türkiye Sağlık Turizminde Güçlü Adımlarla Yükseliyor: KTÜ Farabi Hastanesi Ekibi Sağlık Turizmi Fuarına Katıldı

Türkiye Sağlık Turizminde Güçlü Adımlarla Yükseliyor:

KTÜ Farabi Hastanesi Ekibi Sağlık Turizmi Fuarına Katıldı

Türkiye'nin sağlık turizmi sektöründeki payını artırmayı amaçlayan önemli bir etkinlik olan "1. Turabexpo Sağlık Turizmi Fuarı," Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'nün katılımıyla gerçekleşti. Türk-Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) tarafından düzenlenen fuar, Ticaret Bakanlığı'nın destekleriyle hayata geçirildi. Fuarda, 22 Arap ülkesi ve 5 Türk Cumhuriyeti'nden yetkililer yer aldı.

Etkinlik, Türkiye'nin sağlık turizmi sektörünün Arap coğrafyasındaki marka ve bilinirliği için önemli bir adım olarak öne çıktı. Fuar kapsamında Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika coğrafyalarından gelen hastane yöneticileri, sağlık turizmi firma temsilcileri ve sağlık yöneticileri bir araya geldi.Temsilciler, geleceğe dönük verimli görüşmeler gerçekleştirdi.

Fuarın katılımcıları arasında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar ÇAM, İzmir Tunus Fahri Konsolosu ve TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi ATTAR, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Ali Alperen KAÇAR, Ürdün Parlamentosu Sağlık ve Çevre Komisyonu Başkanı Dr. Firas Ahmed MohamedQUDAH, Arap Devletleri Ligi Misyonu Büyükelçisi Abdelhamid HAMZA, Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Hareb AL DHAHERİ, Mısır Cumhuriyeti Sağlık ve Çevre Bakan Yardımcısı Dr. AhmedHussien Shehata ELSOBKY gibi önemli isimler yer aldı.

Trabzon'dan da etkin bir katılım gerçekleşen 1. TurabexpoSağlık Turizmi Fuarı’na Üniversitemiz Farabi Hastanesinden;Başhekim Prof. Dr. Celal TEKİNBAŞ, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Abdülkadir GÜNDÜZ, Sağlık Turizmi Koordinatör Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ahmet AYAR ile birlikte Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Opr. Dr. Yavuz ÇAKIROĞLU, KTÜ Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Şeyda ÖZGENÇ YILMAZ ve KTÜ Farabi Hastanesi anlaşmalı sağlık turizmi firma yöneticisi Kenan ÖZLÜ katıldı.Fuarda, Üniversitemiz Farabi Hastanesi'nin sağlık turizmi alanındaki yüksek standartları ve başarılı uygulamalarıkatılımcılara özel sunumlarla anlatıldı. Bu vesile ile KTÜ Farabi Hastanesi, Türkiye'nin sağlık turizmi alanında, Arap coğrafyasındaki marka ve bilinirliğine büyük bir katkı sağlamış ve sağlık hizmetlerindeki uzmanlığını Arap coğrafyası temsilcilerine göstermiş oldu.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER