Trabzon iş dünyası Gürcistan’da üretime dönük yatırım yapmak istiyor

Trabzon iş dünyası Gürcistan’da üretime dönük yatırım yapmak istiyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Gürcistan’ın Batum kentinde Acara Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Çelebi, Trabzon iş dünyası olarak Batum ve Gürcistan’ın diğer bölgelerinde üretime dönük yatırım yapmak istediklerini vurguladı. Çelebi ayrıca Acara TSO bünyesinde oluşturulacak yatırım danışmanlığı ofisine uzman yetiştirilmesi için destek vereceklerini de söyledi.

“MİSAFİR DEĞİL EV SAHİBİSİNİZ”

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, DEİK Türkiye – Gürcistan İş konseyi Başkanı Osman Çalışkan’la birlikte Acara Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Başkan Giorgi Romanadze ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Yatırım fırsatlarının görüşüldüğü toplantıda konuşan Başkan Romanadze, “Doğru partnerler bulma konusunda Türk iş insanlarına yardımcı olabiliriz. Gürcistan’da iş yapmak isteyenlere şirket kurulumundan başlayarak tüm aşamalarda rehberlik edebiliriz. Burada Türk iş insanlarının her zaman yeri var. Misafir değil ev sahibisiniz” dedi.

“ÜRETİME DAYALI SEKTÖRLERDE YATIRIM YAPMAK İSTİYORUZ”

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Batum – Trabzon ilişkilerinin üst düzeyde olduğunu belirterek, “Gürcistan’ın diğer bölgelerindeki iş fırsatlarını da değerlendirmek istiyoruz. Batum turizm ve buna bağlı hizmet sektöründe gelişiyor. Ticaret hacmi artıyor. Ancak üretimin de artması gerek. Biz Türk iş insanları olarak üretime talibiz. Ağır sanayi değil ama hafif sanayi konusunda üretimler yapılabilir. Türkiye’den gelen yatırımcıları üretime dayalı sektörlere yönlendirmek için iş birliği yapabiliriz. Türk yapı malzemeleri ürünlerinin üretim ve satışının yapılacağı bir Yapı Market projemiz var ve bu konuda yer arayışımızı sürdürüyoruz. Ayrıca alternatif turizm çalışmalarımız sürüyor. Özellikle sağlık turizminde Gürcistan bizim için önemli bir pazar. Gürcistan iş dünyası ile her konuda ilişkimizi artırmak istiyoruz” dedi.

TÜRK İŞ İNSANLARINA DANIŞMANLIK HİZMETİ VERECEK UZMANLAR YETİŞTİRECEĞİZ

Başkan Erkut Çelebi, Acara Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde TTSO’daki Avrupa İşletmeler Ağı benzeri bir yapı oluşturulması için destek vereceklerini de belirterek, “6 kişiye eğitim vereceğiz ve bu uzmanlardan 2’si sürekli Acara Ticaret ve Sanayi Odası’nda oluşturulacak yatırım danışmanlığı ofisinde bulunacak. Gürcistan’da yatırım yapmak isteyen iş insanlarımıza danışmanlık hizmeti verecek bir yapı oluşturacağız. Böylece ihtiyaç olan sektörlerde daha verimli yatırımlar yapılması sağlanacak. Bu ofis vasıtasıyla her iki ülke iş insanları arasında daha verimli iş birlikleri gerçekleştirilecek” dedi.

Başkan Çelebi, “Acara Ticaret ve Sanayi Odası’ndan hangi yatırımlara ihtiyaç olduğu, hangi sektörlerde yatırım yapılabileceği konusunda bize bir dosya hazırlanmasını talep ediyoruz. İş yapan yerli ve yabancı firmalar ve hangi sektörlerde yatırım yaptıkları konusunda da bir çalışma yapılırsa ihtiyaç bulunan sektörlerde yatırım fırsatları araştırılabilir. Yatırımcılara yönelik devlet desteklerinin artırılması konusunda da Gürcistan’daki iş dünyası örgütleri çalışma yapmalı” diye konuştu.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER