TRABZON HALKI NEREYE BAKSA BAŞKAN ZORLUOĞLU’NU GÖRÜYOR

TRABZON HALKI NEREYE BAKSA BAŞKAN ZORLUOĞLU’NU GÖRÜYOR

TRABZON HALKI NEREYE BAKSA BAŞKAN ZORLUOĞLU’NU GÖRÜYOR
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu mahalle ziyaretleri kapsamında esnaf ve vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Gittiği her yerde yoğun ilgi gösterilen Başkan Zorluoğlu, gününün büyük kısmını hemşehrileriyle bir arada geçiriyor.
 
Yönetim anlayışı doğrultusunda makamında oturmayı sevmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, neredeyse tüm gününü Trabzon’un cadde ve sokaklarında hemşehrileriyle geçiriyor. Talepleri yerinde dinleyen ve sorunları bizzat tespit eden Başkan Zorluoğlu, hemen her gününü bir mahalle ya da ilçeye ayırıyor. Özellikle gençler, kadınlar, yaşlılar ve özel gereksinimli bireylerle bire bir temas kurmaya özel önem veren Zorluoğlu, bugün de Yenimahalle’de esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Zorluoğlu’na incelemeleri sırasında TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Sebahattin Çebi, AK Parti Yenimahalle Mahalle Başkanı Ufuk Yılmaz ve ilgili daire Başkanları katıldı.
 
ANA İSALE HATTI ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
Esnaf ve vatandaşların ilgisi ve hoş sohbeti ile karşılanan Başkan Zorluoğlu, Yenimahalle’de TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ana isale hattı çalışmalarının tamamlandığını ve abone bağlantılarına başlandığını söyledi. Başkan Zorluoğlu ayrıca yağmur suyu hattı çalışmalarının tamamlanmasına da 150 metre kaldığını vurguladı.  
 
OTOGARDA SON RÖTUŞLAR YAPILIYOR
Başkan Zorluoğlu ziyareti sırasında esnaf ve vatandaşlar tarafından merak edilen sorulara da cevap verdi. Esnafın,  “Başkanım yeni otogara ne zaman kavuşacağız” sorusunu cevaplayan Zorluoğlu, “Trabzon’da uzun yıllardır yıkılması istenen ve adeta kanayan yara haline gelen otogarda artık son rötuşlar yapılıyor. Tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte, çok güzel, konforlu bir yapı ortaya çıktı. Son rötuşlar tamamlandığında yeni otogarımızı ağustos ayı sonu ya da eylül ayı başında hizmete açacağız” dedi.
 
BİLİM MERKEZİ’NİN BÖLGEDE ÖRNEĞİ YOK
Otogarın yanında Bilim Merkezi ve Plenaturyum ile Avrasya Pazarı’nın açılmasına da sayılı günler kaldığını dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Bilim Merkezi ve Planetaryum Projemiz bilhassa öğrencilerimiz için hakikaten çok kıymetli bir alan. Şu anda son dokunuşları yapıyoruz. Oranın işletme modelini ve koordinasyonunu Sayın Selçuk Bayraktar’ın başkanı olduğu T3 Vakfı yapacak. Yine Avrasya Pazarı esnafımıza verdiğimiz yer sözünü çok kısa süre içerisinde yerine getirdik. Yeri belirledikten sonra bizim desteğimiz, Avrasya Pazarı Esnafları Koruma, Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği’nin de kararlılığıyla güzel bir pazar yeri oluştu. Burası yaklaşık 2 bin kişiye ekmek kapısı olacak” şeklinde konuştu.  
 
OTOPARKIN YIL SONUNDA AÇILMASI HEDEFLENİYOR 
Yenimahalle sakinlerinin mahallelerinde otopark sorunu olduğunu belirtmesi üzerine Başkan Zorluoğlu, “TOKİ tarafından yürütülen Ortahisar Millet Bahçesi 2. etap projesi kapsamında 80 araçlık bir otopark yapılmaktadır. İlk etapta sorunu bir nebze de olsa çözecek olan otoparkın yıl sonunda tamamlanması hedeflenmektedir” diye konuştu.  
 
YENİMAHALLE SAKİNLERİNDEN GANİTA TEŞEKKÜRÜ
Yenimahalle halkı, Ganita-Faroz Sahil Düzenleme projesinin şehrin çehresini değiştirdiğini belirterek, bu güzel projeyi Trabzon’a kazandırdığı için Başkan Zorluoğlu’na teşekkür etti. Mahalle sakinleri projenin herkese hitap ettiğini belirterek, “Ganita ile bu yıl yaz akşamlarımız çok keyifli geçiyor. Ganita’ya yürüme gidip eve dönerek hem sporumuzu yapıyor hem de deniz kenarında sohbet etmenin keyfini çıkarıyoruz. Yıllar sonra bizleri şehir merkezinde denizle buluşturdunuz. Ne kadar teşekkür etsek az” ifadelerini kullandılar. Başkan Zorluoğlu’nun Yenimahalle temasları esnaf ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER