Kahraman divan başkanlığına aday oldu

Kahraman divan başkanlığına aday oldu

Trabzonspor Kulübü'nün yönetici olarak birçok kademesinde görev yapmış olan Emin Kahraman Divan Başkan Adaylığını La Mess Restorantta gerçekleştirdiği toplantıyla resmen açıkladı.

'HAZIRLIKLARIMIZI BUGÜN İÇİN YAPTIK'

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Kahraman yaptığı açıklamada 'Trabzon'da Divan Başkanlığı seçimi bu bağlamda aday olduğumu açıklamak ve gelecekle ilgili yapacaklarımızı özgeçmişimizi kendimi ve duruma nasıl hazırlandığımı anlatacağım. 1970 yılında Trabzonspor ile tanıştım. Aileden gelen Trabzonspor aşkıyla bebaer spor kamuoyuna atıldım. 1980 yıllarda İdmanocağı'nda yöneticilik yaptım, 1996 yılında Mehmet Ali Yılmaz yönetimine davet edildim. 2006'da Nuri Albayrak döneminde yöneticilik yaptım. 2011 yılında Sadri Şener davetiyle 2018 yılında Ahmet Ağaoğlu döneminde tekrar yöneticiliğim oldu. Daha sonra yöneticiliğimiz bitti ve hazırlıklarımızı bugün için yaptık. Kendimi genel olarak bugüne hazırladım. Bugün huzurlarınızda başkan adaylığımı açıklıyorum. 
 

Tüzüğümüz gereği divan kurulu olarak yapabileceğimiz çalışmaları yönetim kuruluna sunabilmekteyiz. 

Amacımız daha aktif bir Divan kurulu anlayışıyla yönetim kurulunun yükünü hafifletmek, onlara yardımcı olarak kulübümüzün marka değerine katkı koymak.

Bu doğrultuda hazırlayıp yönetim kuruluna sunacağımız projeleri 7 ana başlık altında topladık.

* Kulübümüzün finansal, idari ve sosyal anlamda durum tespiti niteliğinde bir rapora ihtiyacı var. Geleceğe dönük olarak hazırlanacak bu raporla tüzükte yer aldığı gibi tavsiye niteliğinde de olsa önemli sonuçlar elde edeceğiz.

* Alt yapı sporcularımızın kulüp aidiyeti ve camia değerleri konusunda eğitimleri için bir gelişim programı çalışmamız var. Bunu da yönetime sunacağız. Burada oluşabilecek masraflar için gereken sorumluluğu üstleniyoruz.

* Milli eğitim ile işbirliği dahilinde şehrimizdeki ilkokullarda Trabzonspor sevgisini daha da pekiştirmek için resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenmesini planlıyoruz.

* Sosyal dayanışma anlamında taraftarımızın gerek toplantılarla, gerekse sosyal medyada daha yapıcı ve pozitif algı oluşturulmasına yönelik çalışmalarımız olacak.

* Ulusal basında kulübümüzün haklarının daha gür sesle savunulması ve doğru yönlendirmeler yapılması için oluşturulacak heyetle temaslarda bulunulacak. 

* Uzak köylerimizde takımımıza ulaşım anlamında sıkıntı yaşayan taraftarlarımız için özel etkinlikler düzenleyeceğiz.

* Maç günleri Divan üyelerimizin  birlikteliğini pekiştirecek organizasyonları hayata geçireceğiz.

Toplantıda daha sonra soru cevap kısmına geçildi. Trabzonspor'un mülkleriyle gelen soruya cevap veren Kahraman 'Bundan sonrada beraber olacağız. yönetim divan el ele verip çalışacağız. Nuri Albayrak döneminde Akyazı ile ilgili projemiz vardı. Çalışmalarımız yapıldı. İlerleyen günlerde yönetimden ayrıldıktan sonra gelen yönetimin kendine göre tasarrufu oldu. Kendi malımızn olmasını isterdik. Kısmen bizimdi daha sonra Trabzonspor'un elinden kayıp gitti. Kendi mülkümüz bize kiralık olarak devredildi. Trabzonspor'un yönetimi var. Eğer uygun görürlerse yardımla beraber daha iyi yere taşırız

EL ELE YAPACAĞIZ'

Bizim gelişimiz arkadaşlarla istişare de buluşturduk. Fon oluşturmak sponsorluk bulmak yönetimi rahatsız etmeyecek şekilde el ele yapacağız. Tasvip ederlerse bu alanda bunu en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Yönetim onay vermediğinde bizim yapabileceğimiz şekilde yapmaya çalışacağız. 

Bizim çaışmalarımız kısa zamana dayanmıyor. Uzun zamandır hazırlanıyoruz. Böyle bir şey bekliyordum. 
Tek adayadn ziyade çok aday çıkmak daha iyi. gün birlik günü arkadaşlarımızla kol kola verek çalışırsak bir sıkıntı olmayacaktır. Adaylara göre daha iyi görev yapma vaadimiz olur. Küskünlükler olur bunları yapmayacağız. Trabzon şehrini diri tutmak için elimizden geleni yapacağız. Az sayıda toplantılar yapıyorduk burada harekete geçip bu rakamları daha yükseğe çıkarmak istiyoruz. Gerekiyorsa evimizden alıp Trabzonspor stadına götüreceğiz. Bunu da yönetimin desteğiyle yapacağız. 

Çalışmalarımız içerisinde kadınlara yönelik çalışmalarımız var. Yönetimi de  destekleyerek daha ileri adımlar atağız. Trabzonspor sevgisini yaşatacağız. 

'TRABZONSPOR'A TAVSİYE VEREBİLİRİZ'

Trabzonspor'a ekonomik anlamda müdahale ile ilgili gelen soruyu yanıtlayan Kahraman: Tüzüğümüz 2-3 kez değişti. Bu yetki yönetimin elindedir, Divan tavisye edebilir. El ele çalışmalar yapacağız. 3-4 adayla geldiğimiz anda Trabzonspor'u daha iyi anlatacağız. Biz asla yöneticinin işine karışacak bir durumumuz olmaz. El ele üstesinden geleceğiz. 
 

Başlatılan işleri daha yüksek çıtalara çıkarmak istiyoruz. Spor camiasına fayda sağlayacağını düşünüyorum. GS-FB-BJK olarak da söyleyebiliriz. Bursaspor da var. Aldığımız sorumluklar geldiğimiz zaman oradan aldığımız bilgilerle devam ettireceğiz. Taraftar açısından illerde bazı sorunlar yaşanıyor. Büyük takımlarda böyle kararlar var. Yönetimler görüşüyor ve minimize etmeye çalışıyor. Nereye ne kadar ulaşabilir bilmiyorum. İleriki tarihlerde bir aşama kaydedilirse buna çalışma yapacağız. 

'ADAY ARKADAŞLARLA GÖRÜŞÜYORUM'

'Kulübümüzün gücü birliğimizde saklı' sloganıyla ilgili konuşan Kahraman: Camianın birlikteliği var bunu inkar etmiyoruz. Daha iyi adımlar atabileceğimizi söylüyoruz. Çok adaylı yönetimlerle çalıştım. Nuri bey yönetiminde 4 adayla sahaya çıktık. O yönetimde olduk kimseyle kavga gürültü ses çıkarmadık. Herkesle beraber olduk. Yönetime başkanlığa aday olan arkadaşlarımla 2 defa görüşüyorum. Birlik kendi içimizde var. Eksikler olabilir mi olabilir. Basının da bu konuda bize açık olması lazım. Çıkacak olan şeyler bizim için çok önemli.

Divan olarak yaptırım yetkimiz yok. Eksik gördüğümüz taraflarda onlarla tavisyelerde bulunacağız. Yönetimde olmama kararı aldım bunun nedeni bizden sonraki geleceklerin önünü açmak gelip görev yapmaları. 

'TRABZONSPOR'A KÜS DEĞİLİM'

Ben de isterdim şampiyonluk fotoğrafında olmaayı olmasa da Trabzonspor bizimdir. Şampiyonluk törenine davet edildim küsnlüğüm yok oradaydım. Trabzonspor'a küsme şansım olamaz. Trabzonspor bize küsse de biz ona küsemeyiz.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2024, 22:24

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER