Çiftçilere Sebze Fidesi Desteği

Çiftçilere Sebze Fidesi Desteği

Aziz Yıldırım, Tarım ve Orman Bakanlığının 'Tarım Arazilerinin Kullanılmasının Etkinleştirilmesi' amacıyla hazırladığı Sebzeciliği Geliştirme Projesi kapsamında hayata geçirdiği Sebze Fidesi Dağıtım Töreni'ne katıldı. 

Erol Günaydın Sanat Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Yıldırım'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Hacı Osman Hökelekli, Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, Belediye Başkanı O.Nuri Ekim, İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı M.Hikmet Eyüpoğlu, çiftçiler ve diğer ilgililer katıldı. Vali Yıldırım, devlet olarak tarıma ağırlık verildiğini ifade ederek "Ülkemizde şu anda karşı karşıya kaldığımız, kırsaldan şehir merkezlerine göçü durduracak hatta tersine döndürecek en önemli faaliyet tarımı desteklemek ve geliştirmek olacaktır. Eski idari yapısı ile köyünde şimdiki idari yapısıyla mahallesinde sürdürülebilir, refah içinde bir geçim ve yaşam imkanına kavuşan, yerinde istihdam sağlanan vatandaşımızın şehre olan yönelimi de azalacaktır.” dedi.   

Vali Yıldırım “Proje kapsamında daha önce ilçelerimizde gerçekleştirilen kuru fasulye tohumu dağıtımından sonra bugün de burada hibrit özellikteki tohumlardan % 75’i hibe şeklinde %25’i de çiftçi katkı payı ile 18 ilçemizde toplamda 147.744 domates, salatalık ve patlıcan fidesi dağıtımı yapıyoruz.

Fide Desteği Projesi kapsamında dağıtımı gerçekleştirilen sebze fidelerinin toprakla buluşmasının ardından, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerimizin görevli ziraat mühendisleri tarafından çiftçilere teknik destek verilerek sağlıklı ve verimli bir üretim yapılması sağlanacaktır.

Dağıtılan tüm tohum ve sebze fidelerinin projeye dahil olan üreticilerimize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Üreten, üretilene değer katan, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan tüm çiftçilerimizin bol ve bereketli bir üretim sezonu geçirmesini temenni ediyor projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İl Tarım Müdürü İsa Kaplan, 4 çeşit sebze fidesi dağıtıldığını ifade erek, 'Domates, salatalık, biber ve patlıcan fidelerini çiftçimize dağıtıyoruz. Projenin amacı doğrultusunda ekilmedik bir karış yer kalmasın istiyoruz. Özellikle nadasa alınmış tarım arazileri için üretilmiş bir projedir. Proje sayesinde birçok yer değerlendirilmiştir" dedi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER