Vali Aziz Yıldırım, 20.Dönem Yüksek İhtisas Kursu Mezuniyet Programı'na Katıldı

Vali Aziz Yıldırım, 20.Dönem Yüksek İhtisas Kursu Mezuniyet Programı'na Katıldı

Akçaabat Dini Yüksek İhtisas Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene; Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar,  Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, İl Müftüsü Selami Aydın ve diğer ilgililer katıldı. 


Buradaki konuşmasında Vali Yıldırım “Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi 20. Dönem Mezuniyet programı vesilesiyle sizlerle bir arada bulunmaktan duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum.


'İçinizden, hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir.'  Âl-i İmran Suresi 104. ayetinin yüce hitabı gereği insanlığı hakka davet eden iyiliği emredip kötülükten sakındırmakla görevli bir zümre olarak din adamları çok önemli bir dünyevi ve uhrevi sorumluluk taşımaktadırlar. Bu sorumluluk karşılığında da Allah katında sevap kazanır, insanlar katında saygınlık görürler.


Ülkemiz insanı her zaman, dini anlatarak ve tatbik ederek kendilerine örnek olan din adamlarına derin bir saygı duymuştur. Bu memleketin neresinde yaşıyorsa yaşasın, dinine hizmet ettiğini düşündüğü din adamı, din âlimi, din insanı diye vasıflandırılan, talebeler yetiştiren, dinini anlatarak hizmet edenleri her zaman başına taç etmiştir.


Bu münasebetle sizler çok önemli bir misyon yüklenmiş bulunuyorsunuz. Üzerinizde sadece bir mesleki icra görevi yok, büyük bir dini ve ahlaki sorumluluk da taşıyorsunuz. Sizler her biriniz dini yüksek tahsilinizi tamamlayıp belli bir dönem din hizmeti gördükten sonra burada 30 ay ihtisas görmek suretiyle ilimde derinleşmiş birer âlim olarak bugün mezun oluyorsunuz. Kur’an-ı Kerim’de ifade buyurulduğu gibi Allah’tan hakkıyla korkanlar ve sakınanlar ancak âlimlerdir. Buradan ayrılıp görev yerlerinize döndüğünüzde birer âlim olarak hizmet vereceksiniz. Topluma örnek olacak, insanlarımıza Allah, peygamber sevgisini anlatacak; yaşantınızla örnek olarak onların manevi önderleri olacaksınız.” dedi.


Son derece hızlı bir bilgi akışının olduğu çağımızda doğru ve güvenilir bilgiye ulaşıp doğru anlamlandırmak çok büyük önem arz ettiğini söyleyen Vali Yıldırım,  “Hele ki konunun bir tarafı din ve maneviyatla ilgiliyse konu daha da mühim bir hal alıyor. Özellikle bilgiye kolay ulaşmak doğru bilgiye ulaşma noktasında sorunları da beraberinde getiriyor. Sizler burada aldığınız yüksek dini eğitimle halkımızın doğru dini bilgi yönündeki ihtiyaçlarına cevap vereceksiniz. Şüphesiz bizim temel çizgimiz olan Kur'an ve sünnet çizgisinin yanında tefsir, hadis, kelam gibi temel İslami ilimlerin geleneksel metod ve bilgilerini harmanlayarak güncel konulara cevap verecek şekilde vatandaşlarımıza ulaştırmakla mükellefsiniz. Bugün itibariyle buna ehliyetli olarak mezunsunuz. Bizim din adamlarımızdan beklentimiz aldıkları bu eğitimleri tavrı ve davranışlarına yansıtabilmeleridir. Sizler yeni görev yerlerinize gittiğinizde kendi meslektaşlarınızla birlikte sırat-ı müstakime rehberlik noktasında sorumlu oluğunuz vatandaşlarımızla dengeli ve seviyeli ilişkiler kurarak hem Diyanet İşleri Başkanlığımızı ve devletimizi temsil edecek hem de dinimizin güzel bilgilerini onlara aktaracaksınız.


Eğitimlerini başarıyla tamamlayan hocalarımızın yetişmesinde ve bu programın tertibindeki emekleri dolayısıyla Dini İhtisas Merkezi Müdürümüze, merkezin yönetici ve eğitim görevlisi hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burada aldıkları eğitimlerle sahada görev yapacak olan Diyanet İşleri Başkanlığımızın kıymeti mensuplarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki iş yaşamınızda ve aile hayatınızda huzur ve muvaffakiyetler diliyor sizleri muhabbetle selamlıyorum.” dedi.


Konuşmaların ardından Vali Yıldırım dereceye giren; 1’inci Mehmet Fatih Yılmaz,2’nci Muhammet Emin Balcı ve 3’üncü Salih Köşker’e ödüllerini verdi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER