Yoğunluğun olduğu yerlerde tezgahlarına izin verilmeli”

Yoğunluğun olduğu yerlerde tezgahlarına izin verilmeli”

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan Kadın Emeği Çarşısı Mor Pazarı ziyaret etti, emekçi kadınları dinledi

“Yoğunluğun olduğu yerlerde tezgahlarına izin verilmeli”

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, Kadın Emeği Çarşısı Mor Pazarı ziyaret etti. Burada tezgahlarını gezen Başkan, emekçi kadınların sorunlarını dinledi. Hayat pahalılığı olduğunu ve düzgün satış yapamadıklarını belirten emekçi kadınlar, Fatma Başkan’dan konuyu gündeme taşımasını istediler.

“SİFTAH BİLE YAPAMIYORLAR”

Konuyla alakalı açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Fatma Başkan, “Dün emekçi kadınlarımızla bir araya geldik. Yaptıkları el emeği, göz nuru ürünleri inceledik. Gerçekten çok güzel işler ortaya çıkarmışlar. Kadınlara imkanverildiğinde neler yapabileceklerini göstermişler. OrtahisarBelediyesi de onlara destek olmak amacıyla belediyenin önünü ücretsiz tahsis etmiş. Fakat alan, şehrin çekim ve turizm noktalarından uzakta olduğu için emekçi kadınlarımız satış yapamıyor. Biz gittiğimiz zaman birçoğu daha siftah bile yapamamıştı. Zaten alım gücünün düşmesinden dolayı da satışlarda bir düşüş olduğunu belirttiler. Mevcut ekonomik koşullarda da geçinmek çok zor. Onların da satışların artması gerekiyor. Bunun için yetkililer adım atmalı.” şeklinde konuştu.

“YETKİLİLER ADIM ATMALI”

Emekçi kadınların insan yoğunluğunun daha fazla olduğu yerlerde tezgah açmaları gerektiğini belirten Fatma Başkan, “Emekçi kadınlarımıza, insan ve turist yoğunluğunun daha fazla olduğu yerlerde tezgah açma izni verilmesi gerekiyor. Zaten ayda iki kere açtıklarını belirttiler. Ancak insan yoğunluğundan uzak bir yerde olmaları dezavantaj. Öncelikle bunun halledilmesi gerekiyor. Bu noktada Meydan Parkı ve Ganita gibi yerlerde tezgahlarına izin verilmeli ve tezgahlar sürekli o noktalarda açılmalı. Böylece ürünleri daha rahat satarlar. Hem üretimleri artar hem de kadınlar daha çok teşvik edilmiş olur. Sonuçta ev ekonomisine katkıda bulunmak için çalışıp, üretiyorlar. Diğer türlü ciddi bir kazanç sağlayamadıklarından dolayı bırakmak zorunda kalabilirler. Bunun önüne geçmek, üretimi desteklemek için doğru destinasyonlar seçilmeli ve izinler verilmeli. Bu konuyla alakalı olan tüm paydaşlara sesleniyorum, kadınlarımız emeklerinin karşılığını alabilecek çekim noktalarında tezgah açabilsinler” ifadelerini kullandı.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER