Trabzon sağlık sektörü temsilcileri Tiflis’te ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi, yeni iş birliklerine imza attı

Trabzon sağlık sektörü temsilcileri Tiflis’te ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi, yeni iş birliklerine imza attı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından yürütülen ve Ticaret Bakanlığının HİSER projeleri çerçevesinde desteklediği Trabzon Sağlık Turizmi Projesi kapsamında önde gelen hedef ülkeler arasında yer alan Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te ikili iş görüşmesi etkinliği gerçekleştirildi. Trabzon’daki sağlık turizmi yetki belgesi bulunan hastaneler, sağlık kuruluşları ve acenteler 200’e yakın ikili iş görüşmesiyle yeni iş birliklerine imza attı.

TTSO’nun Sağlık Turizmi HİSER Projesinde İhtiyaç Analizi sonucu önde gelen hedef ülkeler arasında yer alan Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te gerçekleştirilen organizasyona TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, TTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, Meclis Katip Üyesi ve Sağlık Turizmi Proje Sorumlusu Mehmet Üçüncüoğlu ile sağlık turizmi yetki belgesi bulunan hastane, sağlık kuruluşu ve turizm acentesi yetkililerinden oluşan heyet katıldı.

TTSO tarafından düzenlenen ikili iş görüşmesi etkinliğinde proje yararlanıcısı sağlık kuruluşları Gürcistan’da faaliyet gösteren hastane, turizm acentesi ve diğer sektör paydaşlarıyla 200’e yakın ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, “Sağlık kuruluşlarımız verimli görüşmelere imza attı. Umuyoruz ki sürdürülebilir iş birliklerinin ilk adımı atılmış olur. Trabzon’a karşı gerçekten büyük bir ilgi olduğunu bir kez daha görmüş olduk” dedi.

BÜYÜKELÇİLİK ZİYARETİNDE SAĞLIK TURİZMİ PROJESİ DEĞERLENDİRİLDİ

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta ve beraberindeki heyet, Türkiye Cumhuriyeti’nin Tiflis Büyükelçiliğini de ziyaret etti. Tiflis Büyükelçisi Ali Kaan Orbay’ın, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze’nin resmi ziyareti nedeniyle Ankara’da bulunmasından dolayı Büyükelçilik Müsteşarı Kazım Kartal ile görüşen heyet, Trabzon Sağlık Turizmi Projesi kapsamında yapılan çalışmaları anlattı. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, ziyaretin anısına Müsteşar Kartal’a plaket takdim etti.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER