VALİ AZİZ YILDIRIM’IN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI İÇİN MESAJI

VALİ AZİZ YILDIRIM’IN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI İÇİN MESAJI

19 Mayıs 1919 necip Milletimizin; istiklâlimiz ve istikbâlimizi korumak için genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle verdiği bir mücadelenin miladıdır. Esaret altındaki mazlum milletlere de ışık olan bu mücadele ile necip Milletimiz;  vatan ve bayrak sevgisini, bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.
​Bu millî ve manevi ruh; Vatan aşkı ile bütünleşerek şehadete koşmak suretiyle Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasını ve millet egemenliğine dayanan bağımsız, modern bir devletin kurulmasını mümkün kılmıştır. 19 Mayıs ruhu Milletimizin en büyük varlığı, en büyük sermayesidir. Birlikte yürümenin, zorluklara hep beraber karşı durmanın, azimle, inançla, kararlılıkla mücadele etmenin anlamı, bu eşsiz ruhta gizlidir. Bu münasebetle “Ya İstiklal, Ya Ölüm” şiarı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 105. yıl dönümüne ulaşmanın gururu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız.
​Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ın, her yıl Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, 19 Mayıs ruhunu çok daha iyi tanımaları ve bu ruha sahip çıkmalarına vesile olması bakımından da son derece önemlidir. Birlikte yürümenin, zorluklara hep beraber karşı durmanın, azimle, inançla, kararlılıkla mücadele etmenin itici gücü bu ruhta gizlidir.
​Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bekâsı için canını hiçe sayarak mücadele eden mübarek şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER