Vali Aziz Yıldırım’ın 18-24 Mart Yaşlılar Haftası Mesajı

Vali Aziz Yıldırım’ın 18-24 Mart Yaşlılar Haftası Mesajı

Yaşlılık, insan hayatının çok özel bir dönemidir. Yaşlılık dönemine erişen büyüklerimiz geçmiş ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzün ve değerlerimizin gelecek nesillere taşınmasını sağlayan en değerli varlıklarımızdır.
 
Yaşlılık, insanın güç ve kuvvetinin azaldığı, zaman zaman bir başkasının desteğine ve yardımına ihtiyaç duyabildiği bir dönemdir. Böyle ileri yaşlara erişen büyüklerimize hürmet göstermek, onları koruyup kollamak Yüce Din’imizin de tavsiyesidir. Sevgili Peygamberimiz (SAV),“Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir.” buyurarak bu hususun ne denli önemli olduğuna işaret etmiştir. 
 
Unutulmamalıdır ki: Bugün genç olanlar, yarının muhtemel yaşlılarıdır. 

Devletimiz huzur evlerinde veya diğer sosyal hizmet alanlarında kimsesizlere ve yaşlılarımıza gerekli tüm imkanları sunmaktadır. Ancak şüphe yok ki onların ruhen rahat edecekleri ve kendilerini güven içerisinde hissedecekleri en emin yer evlatlarının veya yakınlarının yanıdır. Yaşlılarımızı bir yük olarak değil, sevgi, huzur ve bereket kaynağı olarak görmeliyiz.
 
Bu vesileyle bütün büyüklerimizin “18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası”nı kutluyor, daima onların duasına muhtaç olduğumuzun bilincinde olarak hürmetle ellerinden öpüyorum..

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER