“TRABZON 24, ORDU 54’ÜNCÜ SIRADA”

“TRABZON 24, ORDU 54’ÜNCÜ SIRADA”

Ordu’nun sorunlarını yıllardır Meclis kürsüsünden dile getirdiğini belirten Torun, seçim dönemlerinde verilen sözlerin karşılığının gelmediğini savundu. Konuşmasında gelişmişlik sıralamasına ilişkin rakamlar paylaşan Torun, “Trabzon 24, Samsun 27, Rize 32, Ordu ise 54’üncü sırada” ifadelerini kullandı.

Ordu’nun kişi başına gelirde ise 81 il arasında 67’nci sırada bulunduğunu söyleyen Torun, Türkiye ortalamasının 15 bin dolar, Ordu ortalamasının 9 bin dolar olduğunu belirtti. Kentin 19 ilçesinden 15’inde nüfusun azaldığını ifade eden Torun, göçün nedenini Ordu’ya gösterilen ilgisizliğe bağladı.

Fındık üreticisinin yıllardır çözüm beklediğini vurgulayan Torun, fiyatların gerilemesinin üreticiyi borçlarını ödeyemez hâle getirdiğini söyledi. Torun, “Geçen yıl rekolte düşüktü, 350 liradan 180 liraya düştü. Bu yıl 180 liraya çakıldı, şimdi de 170 liraya düştü” dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisinin alım sürecini de eleştiren Torun, ürünün çatlak ve çürük olduğu gerekçesiyle üreticilerin geri çevrildiğini öne sürdü. Vekâlet uygulamasına ilişkin de itirazlarını dile getiren Torun, şöyle konuştu:

“Avukata vekâlet veriyorsun, gidiyorsun, komisyoncuya vekâlet veriyorsun, emlakçıya vekâlet veriyorsun ama fındığını vermek için TMO vekâlet kabul etmiyor, sadece ‘Ben bunu almak istemiyorum.’ diyor. Fındık üreticisi bu sene de mağduriyet yaşadı, geçen seneki borçlarını dahi ödeyemedi.”

Ordu Çevre Yolu’nun ödenek yetersizliği nedeniyle tamamlanamadığını belirten Torun, şehir merkezindeki trafiğin tıkanma noktasına geldiğini söyledi. Yapılan viyadüklerin demirlerinin çürüdüğünü öne süren Torun, aktarılan 200 milyon liralık ödeneğin yetersiz olduğunu, yolun bitirilmesi için yaklaşık 2 milyar liraya ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Fatsa Çevre Yolu için de on yıl önce proje sözü verildiğini dile getiren Torun, henüz sonuç alınamadığını savundu. Gölköy-Gürgentepe yolundaki gecikmeyi ise vatandaşların kullandığını belirttiği şu sözle anlattı:

“Artık ne diyorlar biliyor musunuz? ‘Aşkımız Gölköy-Gürgentepe yolu gibi olsun, hiç bitmesin.’ diyorlar. Artık fıkralara konu olmaya başladı.”

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER