Ortahisar Belediyesi tarafından, ‘Fener Alayı’ düzenledi

Ortahisar Belediyesi tarafından, ‘Fener Alayı’ düzenledi

Ortahisar Belediyesi tarafından, ‘Fener Alayı’düzenledi

Ortahisar Belediyesi tarafından, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları dolayısıyla dün akşam fener alayı düzenlendi.

Fener alayına katılan vatandaşlar, gençler ve çocuklar ellerinde bayrak, Atatürk posterleri ve meşalelerle birlikte Atapark’tan Meydan Atatürk Alanı’na kadar yürüdü. 

Fener alayına Ortahisar Belediye Başkanvekili Murat Özçilingir, Başkan Yardımcısı Alpaslan Özdemir,ORBEL Genel Müdürü Celal Akaç, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bando takımının çaldığı marşlar eşliğinde yapılan yürüyüş, Meydan Parkı Atatürk Anıtı önünde son buldu. Yürüyüş sonrası, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. 

ÖZÇİLİNGİR: “BAĞIMSIZLIK MEŞALESİ SAMSUN’DA YAKILDI”

Belediye Başkanvekili Murat Özçilingir, anıt önünde yaptığı konuşmada, 19 Mayıs tarihinin Türk Kurtuluş Savaşı için bir milat olduğunu belirterek, Mustafa Kemal Atatürk tarafından Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşinin kısa sürede bütün yurda yayıldığını ve milli mücadelenin zaferle sonuçlandığını söyledi.

Büyük Önder Atatürk’ün bu önemli tarihi gençlere armağan ettiğini hatırlatan Özçilingir, “O büyük insan, “Bütün ümidim gençliktedir” diyerek sizlerden Milli Mücadele ruhuna sahip çıkmanızı istemiştir. İşte o Türk gençliği, sizler, bu ruha sonuna kadar sahip çıkıyor, Atamızın açtığı bu yolda durmadan, dinlenmeden yürüyor, o kutlu mirasa sahip çıkıyorsunuz! Çünkü sizler, Atatürk’ün bağımsızlık olduğunu, özgürlük olduğunu çok iyi biliyorsunuz!” dedi.

“Ne mutlu bize ki, tarih bize Atatürk gibi büyük bir lider nasip etmiştir” diyen Özçilingir, “O büyük insanın değerini, bugün olduğu gibi gelecekte de her zaman bilecek, ona layık olmaya çalışacağız” diye konuştu.

Yürüyüşe katılanlar, konuşmanın ardından marşlar ve şarkılar eşliğinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER