Ortahisar Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi

Ortahisar Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi

Ortahisar Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi 
Ortahisar Belediye Başkanvekili Murat Özçilingir, çevre bilinci konusunda farkındalık oluşturmayı ve Ortahisar’ı daha yaşanılabilir bir kent haline getirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Taşıyla, toprağıyla, ormanıyla, kuşuyla çevremiz bize emanettir. Çevremize sahip çıkmalı ve çevre bilincini bütün topluma aşılamalıyız” dedi.
Ortahisar Belediyesi tarafından, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Ortahisar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından “Hepimizin Bir Dünyası Var” temasıyla gerçekleştirilen etkinliklere; Belediye Başkanvekili Murat Özçilingir de katıldı. 
Çukurçayır Ortaokulu ve Bedri Rahmi Eyüboğlu İlkokulundan katılım sağlayan 60 öğrenciye çevre bilincini kazandırmanın ve bu konuda farkındalık oluşturmanın amaçlandığı etkinliklerde, Trabzon Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Trabzon Orman İşletme Müdürlüğü, Trabzon Orman Fidanlık Müdürlüğü, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Ortahisar Belediyesi Halk Eğitim Merkezi de yer aldı. 
Etkinliklerin ilk etabında, öğrenciler için Ortahisar Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne teknik gezi düzenlendi. Ortahisar Belediyesi personeli çevre mühendisi Erman Bayrak, öğrencilere, atıkların çevreye verdiği zararlar ve ekonomiye katkıları konularında bilgiler verdi.
Etkinliğin 2. etabında ise, etkinliğe katılan öğrenciler, Beşirli Ekopark’ta Ortahisar Belediyesi’nin misafiri oldu.
Ekopark’taki etkinlikte konuşan yapan Ortahisar Belediyesi Başkanvekili Murat Özçilingir, “Çevre bilinci konusunda farkındalık oluşturmayı ve Ortahisar’ı daha yaşanılabilir bir kent haline getirmeyi amaçlamaktayız. Sıfır atık günümüzün en önemli çevre konularından biridir. Artan nüfus ve tüketim alışkanlıkları, doğal kaynakları hızla tüketmekte ve çevremizi kirletmektedir. Bu soruna, hep birlikte hareket ederek çözüm bulabiliriz. Sıfır atık felsefesi, atıkları en aza indirgemeyi, geri dönüşümü teşvik etmeyi ve doğal kaynakları korumayı amaçlar. Sıfır atık, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için hepimizin üzerine düşen bir sorumluluktur” dedi.
Etkinliğin, çevre bilinci oluşturmak amacıyla düzenlendiğini kaydeden Özçilingir, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu çizgideki her bir eser gelecek nesiller için daha temiz bir dünya hayaliyle yapılmıştır. Bu eserler çocuklarımıza ve torunlarımıza daha yaşanılabilir bir çevre bırakma sorumluluğunu hatırlatmalıdır. Taşıyla, toprağıyla, ormanıyla, kuşuyla çevremiz bize emanet. Çevremize sahip çıkmalı ve çevre bilincini hiçbir zaman unutmamalıyız. Bu vesileyle katkı sağlayan tüm sanatçılarımıza, hocalarımıza, öğrencilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, tüm idari birimlerimize ve siz değerli katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Umarım bu sergi sıfır atık bilincini daha da yaygınlaştırmamıza vesile olur. Sağlıklı ve tertemiz bir Ortahisar için hep birlikte el ele diyor, sizleri saygıyla selamlıyorum. Dünya Çevre Günümüz kutlu olsun.” 
Etkinlilerin devamında öğrenciler tişört baskı, fidan tüpleme, ahşap oyunları, deprem çantası ve acil durum kartı hazırlama, ip bağlama ve düğüm atma tekniklerini öğrenme, yüz boyama, gibi etkinliklerine katıldı. Sıfır Atık ve Çevre konulu resimler yapan öğrenciler çam ağacı kozalaklarından sıfır atık temalı tasarımlar oluşturdu. 
Trabzon Orman Fidanlık Müdürlüğü tarafından Doğu Ladini ve farklı türlerde fidan dağıtımı gerçekleştirildi. Ortahisar Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinin öğrencilerle tişört baskısı ve yüz boyama yaptığı etkinliklerde, Spor Müdürlüğü tarafından öğrencilere ahşap oyunları oynatıldı.
Etkinliklere katılan öğrencilere Sıfır Atık temalı kırtasiye ürünleri ve farklı hediyeler verildi.
ETKİNLİKLER KAPSAMINDA FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Ortahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından organize edilen, Akyazı Ortaokulu'ndan 23 öğrencinin katıldığı etkinlikte 9'ar adet at kestanesi ve kurt bağrı, 6 adet dişbudak, 2 adet mabet ağacı, 2 adet mavi ladin, 1 adet sarı salkım ve 2 adet leylandi servi fidanı, Akyazı mahallesinde toprakla buluşturuldu. 
Fidan dikme etkinliğinde konuşan Ortahisar Belediyesi Başkanvekili Murat Özçilingir, "Fidan dikmek sadece bir ağacı toprağa koymak değil aynı zamanda geleceğe umut ekmek işidir. Biz çocuklarımız için, torunlarımız için gelecek nesillerimiz için bu çalışmaları bu zamana kadar yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Ortahisar Belediyesi olarak 2014-2024 yılları arasında 120 bin ağaç, ağaççık ve çalı dikimi gerçekleştirdik. Ve bu çalışmalarımızda bugün olduğu gibi yarınlara da  taşıyacağız ve arttırarak devam ettireceğiz” diye konuştu.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER