Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Valiliği arasında ‘Aile Hekimliği Hizmet Sözleşmesi Protokolü’ imzalandı

Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Valiliği arasında ‘Aile Hekimliği Hizmet Sözleşmesi Protokolü’ imzalandı

Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Valiliği arasında ‘Aile Hekimliği Hizmet Sözleşmesi Protokolü’ imzalandı 

Trabzon Valiliği ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) arasında imzalanan ‘Aile Hekimliği Hizmet Sözleşmesi Protokolü’ ile Aile Hekimliği alanında verilen hizmetlerin daha da kaliteli hale getirilmesi hedefleniyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi ile Trabzon Valiliği arasında Aile Hekimliği Hizmet Sözleşmesi Protokolü imzalandı. Trabzon Valisi Aziz YILDIRIM Başkanlığı’nda, Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen imza törenine, KTÜ RektörüProf. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın yanı sıra İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan USTA ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal HAMZAOĞLU katıldı. Aile Hekimlerine eğitim verecek olan Hizmet Sözleşmesi'nin hayırlı olmasını dileyen Vali YILDIRIM, Karadeniz Teknik Üniversitesi ile Trabzon adına önemli bir protokol yapıldığını ifade ederek, "Eğitim Aile Sağlığı Merkezi ile bu alanda verilen hizmet daha ileriye taşınmış olacak. Doktorlarımızın kendilerini yetişmeleri çok önemli.  Protokol buna katkı verecek. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

KATKI SAĞLAYACAK

İmza töreninde bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. ÇUVALCI ise, “Üniversite olarak eğitim-öğretim ve araştırma geliştirmeden sonra bir görevimiz de içinde bulunduğumuz toplumun sorunlarıyla ilgilenmek ve onlara çözüm üretmek. Aynı zamanda farklı kurumlarımızla birlikte hareket ederek onlara katkı sağlamak. Karadeniz Teknik Üniversitesi olarak, şehrimizde sağlık hizmetini ileriye taşıyacağını düşündüğümüz bu protokolün, Trabzon’umuza ve hekimlerimize büyük katkı sağlayacağına inancım tam. Protokol paydaşlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

PROTOKOLÜN DETAYLARI

Öte yandan 13 maddeden oluşan protokol 2 yıl sürecek. Protokol kapsamında; Trabzon Aile Hekimliği için ‘Uzmanlık Eğitimi’ alan asistanların saha eğitimleri için Eğitim Aile Sağlığı Merkezleri ile Eğitim Aile Hekimliği Birimleri oluşturulacak.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER