BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin eylül ayı toplantılarının 4’üncü oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı.
 
Büyükşehir Belediye Meclisi, eylül ayı toplantıları devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün üst yöneticileri ve basın mensuplarını selamlayarak Meclis toplantısının açılışını yaptı.
 
ŞEHİT KARAKUŞ’UN ADI ÜST GEÇİDE VERİLDİ  
Toplantının başında 24 gündem dışı madde, gündeme alınarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.  Ardından gündem maddelerinin müzakeresine geçildi. Toplantıda ilk olarak Trabzonlu Şehit Asteğmen Umut Karakaş Parkı, yanında yapılan baro binası nedeniyle küçülünce, şehit Karakuş’un isminin Ortahisar İlçesi Sanayi Mahallesi, Anadolu Bulvarı’ndaki (Maçka yolu üzeri Nazif Kurşunoğlu Camii Önü) üst geçide verilmesi görüşüldü. Konuyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren AK Parti Grup Başkan Vekili Erhan Nadir, “Sayın Başkanımızın talimatı doğrultusunda Atilla Ataman Başkanımızla birlikte bu parkı ziyaret ettik. Şehit ailemiz ile beraber gidip parkta inceleme yaptık. Baro binasının yapılması hasebiyle buradaki alan bayağı daraldı ve çok küçük alan kaldı. Aslında burası park olmaktan da çıkmış durumda. O vesileyle şehidimizin isminin başka yerde yaşatılması konusunda ailenin de talebi vardı. Bu doğrultuda tespit ettiğimiz yer, yeni otogarın karşısındaki Erzurum yolu üzerindeki üst geçit olarak belirlendi. Meclisten çıkacak karar doğrultusunda buraya şehidimizin isminin verilmesinin uygun olacağını düşünüyorum. Bu vesileyle Şehit Asteğmen Umut Karakaş nezdinde tüm şehitlerimizi minnetle ve rahmetle anıyorum” dedi. Grup Başkan Vekili Nadir’in açıklamalarının ardından Şehit Asteğmen Umut Karakaş’ın adının Ortahisar İlçesi Sanayi Mahallesi, Anadolu Bulvarı’ndaki (Maçka yolu üzeri Nazif Kurşunoğlu Camii Önü) üst geçide verilmesi Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi.
 
ADANUR’UN ADI DOĞDUĞU İLÇEDE YAŞATILACAK
Ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri merhum Ahmet Adanur’un isminin Yomra ilçesine bağlı Kaşüstü Mahallesi’nde Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoluna verilmesi görüşüldü. Yapımı devam eden yola “Ahmet Adanur Caddesi” ismi verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
 
GÜNDEM MADDELERİ KABUL EDİLDİ
Toplantı İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen 11 ve Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen 1 maddenin müzakere edilmesinin ardından sona erdi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER