Genç Ticaret Elçileri Eğitimleri Tamamlandı

Genç Ticaret Elçileri Eğitimleri Tamamlandı

UDEF Trabzon Temsilciliği Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği ve Trabzon Genç MÜSİAD tarafından düzenlenen Genç Ticaret Elçileri Projesi'nin eğitimleri tamamlandı.

Trabzon'da eğitim gören uluslararası öğrencilerin mesleki ve kişisel gelişimlerini artırmak amacıyla düzenlenen proje kapsamında hem uluslararası öğrencilere istihdam sağlanacak hem de ülkeler arasında ithalat ve ihracat artırılacak. 

Projeye katılan 30 ülkeden 63 uluslararası öğrenci arasından 34 kişi eğitimleri başarıyla tamamlayarak projeye devam etmeye hak kazandı. Alanlarında uzmanlaşan girişimci ve uzmanın katıldığı eğitimlerde; Kazaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Necati Kazaz, Sevimli Eğitim-Danışmanlık’tan Caner Sevimli ve E İhracat Uzmanı Çağatay Çetin katıldı. Dört gün süren eğitimlerin ardından öğrenciler ticaretin en ince ayrıntısına kadar hem teorik eğitim aldılar hem de tecrübe paylaşımları gerçekleştirdiler. 

Programla alakalı açıklamalarda bulunan Trabzon Genç MÜSİAD Başkanı Mert Şahin; “Şehrimizde eğitim hayatına devam eden yabancı öğrencilere yönelik Genç Ticaret Elçileri programımızın ilk aşamasını tamamladık. Uluslararasıöğrencilerin ülkelerindeki ticari fırsatları vermiş olduğumuz eğitimlerden aldıkları bilgi ile bizlere sunacaklar. Programımızın hedefi ülkeler arasındaki ticareti artırmak ve kendi ülkemizin ihracatına katkıda bulunmak. Uluslararası öğrenci kardeşlerimizin Türkiye ile kendi ülkeleri arasında ticaret köprüleri kurmalarına ve girişimcilik hikayelerini yazmalarına katkı sağlamayı sürdürüyoruz.” dedi.

Ayrıca açıklamalarda bulunan Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Abdulkadir Yılmaz; “Uluslararası öğrencilerimizi her anlamda yetiştirmek, onlara daha kaliteli hizmetler sunmak ve ülkelerimizin ekonomik hayatlarına katkı sağlamak için Genç MÜSİAD ile bu projeye başladık. Projeyle bugüne kadar milyonlarca dolar gelir sağlayan ülkemize yeni ticari fırsatlar sunmak için bugün de Trabzon’da 63 uluslararası öğrenciyle bir araya geldik. Kırgızistan’dan Afganistan’a, Ekvator Ginesi’nden Nijerya’ya, Fas’tan Sudan’a birçok ülkeden öğrencimizle bir araya geldik ve eğitimleri almalarını sağladık. Şimdi sıra projelerini sunmaları ve final günü seçilen projelerin ödüllerini takdim etmekte. Bu projeyle Trabzon’dan dünyaya büyük ticaret köprüleri kurduracak ve öğrencilerimizi istihdam edeceğiz.” dedi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER