Belediye Başkanvekili Özçilingir, ‘Trabzon Muhtarlar Federasyonu 4. Olağan Genel Kurulu’na katıldı

Belediye Başkanvekili Özçilingir, ‘Trabzon Muhtarlar Federasyonu 4. Olağan Genel Kurulu’na katıldı

Belediye Başkanvekili Özçilingir, ‘Trabzon Muhtarlar Federasyonu 4. Olağan Genel Kurulu’na katıldı 
Ortahisar Belediye Başkanvekili Murat Özçilingir, muhtarlıkların yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde olmasının, sorunların hızlı ve etkili bir şekilde çözüme kavuşmasında büyük önem taşıdığını söyledi.
Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonunda yapılan Trabzon Muhtarlar Federasyonu 4. Olağan Genel Kurulu'na, Ortahisar Belediye Başkanvekili Murat Özçilingir, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, MHP İl Başkanı Ömer Ayar, Ordu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Olgun Öztürk ile çok sayıda muhtar katıldı. 
“MUHTARLIK, DEMOKRASİMİZİN EN TEMEL YAPI TAŞLARINDAN BİRİDİR”
Ortahisar Belediye Başkanvekili Murat Özçilingir, burada yaptığı konuşmada, “Bugün burada sizlerle birlikte bir araya gelmekten büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. İki ay önce yaptığımız mahalli idareler seçimlerinde yeniden güven tazeleyen ve yeni seçilen bütün muhtarlarımızı kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Muhtarlık, köklü bir gelenek ve demokrasimizin en temel yapı taşlarından biridir. Siz muhtarlarımız mahallelerimizde halkımızın sorunlarını en iyi bilen, sorunlara en yakın olan temsilcilersiniz. Görev yaptığınız yerlerde her bir vatandaşımızın sesi, gözü, kulağısınız… Bu önemli görevi büyük bir özveri ve fedakârlıkla yerine getirirken halkımızın güvenini ve sevgisini kazanmanız bizler için de büyük bir kıvanç kaynağıdır” dedi. 
Muhtarların, toplumun her kesimiyle kurdukları güçlü bağ ve etkili etkileşimle, yerel yönetimlerin başarısında çok kritik bir rol oynadığının altını çizen Özçilingir, “Aynı zamanda muhtarlıklar yerel demokrasinin ve katılımcılığın en somut örneklerinden biridir. Sizler halkımızın taleplerini, beklentilerini ve sorunlarını en hızlı ve en doğru şekilde tespit eden, bunlarla ilgili makamlara ileten ve çözüm yollarını arayan kişilersiniz. Muhtarlıkların yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde olması, sorunların hızlı ve etkili bir şekilde çözüme kavuşmasında büyük önem taşımaktadır. Sözlerin özverili çalışmaları, mahallelerimizin gelişmesine ve refah düzeyinin artmasına katkılar sağlamaktadır” diye konuştu.
“BİRLEŞTİRİCİ, YAPICI OLACAĞIZ, BİRBİRİMİZİ SEVECEĞİZ VE GÖNÜLLERE GİRECEĞİZ”
“Ortahisar Belediyesi olarak muhtarlarımızın çalışmalarını yakından takip ediyor ve destekliyoruz. Sizlerin dile getirdiği her sorunun çözümü için gayret gösteriyoruz” diyen Özçilingir, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Çünkü biliyoruz ki, yerel yönetimler görüş ve önerileri bizler için her zaman yol gösterici olmuştur. Trabzon’un kalkınması ve halkımızın refahı için birlikte çalışarak daha büyük başarılara imza atacağımıza olan inancım tamdır. Muhtarlarımızın karşılaştığı sorunları da ihtiyaçları da biliyoruz. Bu bağlamda Ortahisar Belediyesi olarak sizlere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Muhtarlık binası olmayan mahallelerimize bina kazandırma çalışmalarımız devam ediyor. Mevcut muhtarlık binalarımızın bakım, tadilat, tamirat ihtiyaçlarını da süratle karşılayacağız. Bunun dışında önceki dönemde olduğu gibi internet, elektrik, su, doğalgaz faturalarının ödeme uygulamasına devam edeceğiz. Hiçbir bir siyasi ayrım gözetmeksizin yanınızdayız. Bizim için makamlar hizmet yerleridir ve en temel amacımız halkımıza en iyi hizmeti sunmaktır. Birleştirici, yapıcı olacağız, birbirimizi seveceğiz ve gönüllere gireceğiz. Şehrimizi ve Ortahisar’ımızı daha yaşanabilir, daha huzurlu ve modern hale getirmek için sizlerle birlikte en etkin bir şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Sizlere her zaman kapımızın açık olduğunu, her türlü talep ve önerinizi dinlemeye hazır olduğumuzu vurgulamak isterim. Bu vesileyle Trabzon Muhtarlar Federasyonumuzun 4. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını diliyor, kendisiyle gurur duyduğumuz Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı olarak Trabzon’u başarıyla temsil eden Bekir Aktürk Başkanıma ve yönetiminde bulunan muhtarlarımıza çalışmalarında üstün başarılar diliyorum.”
Genel Kurulda yapılan oylama sonrasında Bekir Aktürk, yeniden Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı seçildi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER