Kulübümüzün 56. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Kulübümüzün 56. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Kulübümüzün 56. kuruluş yıl dönümü bugün 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda yapılan törenle kutlandı.

Kulübümüzün vefat eden kurucuları ve kaybettiğimiz değerlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Başkanımız Ertuğrul Doğan ve Divan Başkanlık Kurulu Başkanımız Ali Sürmen’in kulüp çelengini Atatürk Anıtı’na sunmasıyla devam etti.

Başkanımız Ertuğrul Doğan: “Yaşasın Bordo-Mavi! Yaşasın Trabzonspor!”

Başkanımız Ertuğrul Doğan, törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili Trabzonspor ailesi;

Toprak bir sahada başlayan ‘şanlı yolculuğumuz’ 56 yaşında.

Kökeni 1900’lü yıllara dayanan ‘tertemiz’ hikayemiz ise 123 yaşında…

İdmanocağı, İdmangücü, Martıspor, Karadenizgücü…

Dört takımımızın birleşerek 2 Ağustos 1967’de kurduğu Trabzonspor’umuz, mazisine onlarca başarıyı ekleyerek bugünlere gelmiştir. Tarihte ilk kez şampiyonluğu İstanbul dışına taşıyarak 'Devrimin Takımı' unvanını alan hatta bunu tam 8 kez taçlandıran kulübümüz, birçok konuda hem önder olmuştur hem de örnek oluşturmuştur.

Trabzon’da doğan Trabzonspor’umuz bugün Türkiye ve dünyanın her tarafında milyonlarca taraftara sahip büyük bir camiadır. Bu güzelliği Efsane Başkanımız Sayın Şamil Ekinci çok güzel özetlemiştir: ‘Trabzonspor, kökleri Trabzon’da dalları bütün dünyaya yayılmış çınar ağacıdır.’

Kurucu Başkanlarımız Sayın Ali Osman Ulusoy ile Sayın Rıfat Dedeoğlu ve kurucu üyelerimizin bu topraklara diktiği fidan, efsane teknik direktörlerimiz ve efsane oyuncularımızla büyüyerek gölgesinde milyonlarca evladını bir araya getirmiştir. Bu eşsiz ailenin ferdi olmaktan, bu değerli camiayı temsilen başkanlık koltuğunda oturmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum.

Türkiye Futbol Federasyonu 1959 yılı öncesine dair şampiyonlukların incelenmesine dair bir komisyon oluşturdu. Bizler bu komisyona dair itirazlarımızı gündeme getirdik. Sadece İstanbul, Ankara ve İzmir takımları arasında yapılan, seçilmiş ve bölgesel bir dönem liginin esas alınmasına karşı çıktık. Ülkemizin tamamını kapsamayan bu mahalli ligler esas alınarak bir karar verilecek ise belirtilen tarihten önce mahalli ligde mücadele eden kurucu kulüplerimizden İdmanocağı ve İdmangücü’nün de şampiyonluklarının tescil edilmesi zorunlu hale gelecektir. Haliyle bütün belgelerimizi hazırlayarak komisyona başvurumuzu gerçekleştirdik.

Süreci yakından takip edeceğimizin bilinmesini, sadece bir kulüp özelinde komisyon oluşturmanın adaletli olmayacağını da ilgili yerlere ilettik.

Kulübümüzün 56. yaşını kutladığımız bugün yönetim kurulum adına hepinize şükranlarımı sunuyorum. Ebediyete intikal edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün hayatta olan kurucu üyelerimizden Nizamettin Algan ve Salih Erdem'i saygıya selamlıyorum.

Yolculuğumuzun sonunda, yeni şampiyonluklara ulaşacağımızdan, yeni kupalar kazanacağımızdan asla şüphe duymuyorum. Trabzonspor var ise her zaman umut vardır. Kimsenin umutsuzluğa kapılmasını istemiyorum.

Belki kolay olmayacak ama mutlaka olacak! Saygı ve sevgilerimle. Yaşasın Bordo-Mavi! Yaşasın Trabzonspor!”

Divan Başkanımız Ali Sürmen: “Trabzonspor, Anadolu’yu ve Anadolu insanını temsil ediyor”

Divan Başkanlık Kurulu Başkanımız Ali Sürmen, törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Sizlere Trabzonsporumuzun 56. yılında Ulu Önderimiz, Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtının önünde, üstelik Cumhuriyetimizin 100. yılında hitap etmekten mutluluk ve onur duyarım. Trabzonspor’u size anlatmak söz konusu değil, sizler zaten yaşıyorsunuz ama kısaca bazı hususları sizlere kuruluş günü adına hatırlatmayı, anlatmayı görev bilirim.

Trabzonspor’u sadece bir futbol kulübü olarak ve sadece futbol sevdalılarının izlediği, takip ettiği bir kulüp olarak tarif etmek mümkün değil. Eğer öyle olsaydı köyde inek sağan Fadime Nine, keşanıyla birlikte maça gelmezdi. O belki de hayatında başka takımı hiç izlememiştir. Belki çocuğunu top oynarken bile izlememiştir ama Trabzonspor denildiği zaman onun için çok ayrı bir manevi değerdir.

Çünkü Trabzonspor, Anadolu’yu ve Anadolu insanını temsil ediyor. Onda kendini, direnişini ve haykırışını buluyor. Bu nedenledir ki bu topraklardan şimdi aramızda olan efsanelerimiz Ali Kemaller, Hamiler, Hamdiler gibi Türkiye’nin gıpta ettiği futbolcular çıkıyor ve onlar öylesine tarih yazıyorlar ki birçok büyük kulübün futbolcuları vardır ama isimlerini sadece belki kendi takımlarının seyircileri, taraftarları bilir ama bugün bir Hami, Ali Kemal, Hamdi dediğiniz zaman Hakkari’nin dağındaki çocuk da biliyor ve merak ediyor. İşte biz bu değerlerimize sahip çıktıkça ve yenilerini yetiştirdikçe, yenilerini topluma sundukça daha çok büyüyeceğiz. Bunun için de altyapının, her Trabzonsporlu çocuğun bir gün Ali Kemal olmak istiyorum, Hami olmak istiyorum, Hamdi olmak istiyorum diye heves eden, Serdar olmak istiyorum diye heves eden çocuğun önünün açılması lazım.

Bunu da yapacak olan yönetimler ve yönetme tarzıdır. Trabzonsporumuzun bugün geldiği noktada elbette ki birtakım sıkıntıları olabilir, bu geçmişte de olmuştur. Bunlar ekonomik olabilir, yönetimsel olabilir ama şu an huzurunuzda Sayın Başkanımız Ertuğrul Doğan’a teşekkür ediyorum ki Trabzonspor’un şampiyonluktan sonra kötü yönetilmesinden kaynaklanan sıkıntıları sorumluluk alarak, ‘Ben de orada yöneticiydim ama ben sorumluluğuma devam edeceğim ve bu kulübü düze çıkaracağım’ dedi. Göreve talip olarak ve sıkıntılı günler geçirmemizi engellediği için tekrar teşekkür ediyorum. Bütün Trabzonlular ve Trabzonsporluların, taraftarlarımızın kulübe ve yönetime sahip çıkmasını istiyorum.

Burada sahip çıktığınız kişiler değildir, kulübünüzün renkleri ve manevi değeridir çünkü bunu eğer pasif hale getirdiğiniz zaman yarın siz yönetici olsanız da o değeri tekrar eski noktaya taşımakta zorlanırsınız. Bugün elbette ki hatalar söylenecek ve söylenmelidir de ama olmayan şeyleri olmuş gibi göstermek ya da sabırsızca bir maç sonucuna veya bir hatalı transfere bağlı olarak değerlendirme yaparsak hem yönetimi, hem hocayı, hem de futbolcuları telaşlandırırız. Taraftarlardan özellikle yerli futbolcularımıza karşı tavırlarını değiştirmesini bekliyorum. Hiç hoş değil. Onlara ne kadar güvenir ve hatalarını desteklerseniz o kadar sonuç alırız.

Ben bu vesile ile sözlerimi bitirirken bu kulübü kuran kurucularımız, başkanlarımız, yöneticilerimiz, hocalarımız, futbolcularımız, teknik kadrolarımız ve özellikle arkada bu kulübün başarısı için çaba sarf ederek hiç öne çıkmayan çalışanlarımızdan Allah’ın rahmetine kavuşmuş olanlara Allah’tan rahmet diliyorum, yaşayanlara sağlıklı ömürler diliyorum. Trabzonspor’un başarısı için yönetimi bir kez daha destek ve alkışa davet ediyorum.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: “Trabzonsporumuz ile gurur duyuyoruz”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“56 yıldır Türk futbol tarihine ismini altın harflerle yazdırmış, Türk sporunun medar-ı iftiharı olmuş, ulusal ve uluslararası arenada muhteşem başarılara imza atmış, mazisi başarılar ile müzesi kupalarla dolu şehrimizin marka değeri Trabzonsporumuzun kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Değerli başkanım, 2019 yılında Trabzon Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak şehrimize geldiğimde bir basın mensubu kardeşim mikrofonu uzattı ve sordu; ‘Başkanım, başkan seçilirseniz başkanlığınız döneminde gerçekleşmesini en çok istediğiniz şey, sizi en fazla mutlu edecek şey ne olur?’ Hiç tereddüt etmeden cevap verdik; ‘Tabii ki Trabzonspor’un şampiyonluğu.’ Elhamdülillah uzunca bir aradan sonra Trabzonsporumuz, 8.kez Türkiye Süper Ligi’nin şampiyonu oldu. Bu şampiyonlukta sizin de çok emeğiniz var, arkadaşlarımızın da çok emeği var.

Başkanımızdan başlayarak şampiyonluğu bu şehre yeniden yaşatan tüm ekibe yeniden teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle kuruluşundan bu yana Trabzonsporumuzda başkanlı ve yöneticilik yapmış, bugün de aramızda bulunmayan ebediyete intikal eden değerli şahsiyetlere de buradan bir kere daha Allah’tan rahmet diliyorum. Sağ olanlara da sağlık ve afiyet diliyorum. Trabzonspor futbol takımı bu şehirde bir futbol kulübünden çok daha fazlasını ifade ediyor. Bunun altı her şekilde doldurulabilir, çok ayrıntıya girmeyeceğim. Dünyada örneği kaç tanedir bilmiyorum ama bir şehrin bir bütün olarak bir takımın galibiyetleri ile bu kadar çok sevinip, mağlubiyet ve başarısızlığıyla bu kadar üzüldüğü bir başka şehir ben çok duymadım. Biz bile yöneticiler olarak Trabzonspor’un mağlup olduğu ki elhamdülillah çok olmuyor ama pazar gününden sonra hafta başında çok böyle halkın içerisinde gezmeyi arzu etmiyoruz ama galip geldiğinde çok daha keyifli bir şekilde insanların da mutluluğunu gözlerinde gördüğümüzde şehrimizde çok daha rahat gezebiliyoruz, esnafımızın halini hatırını sorabiliyoruz. Trabzonsporumuz ile gurur duyuyoruz.

İnşallah başarılı bir sezon olmasını temenni ediyorum. Zorlukların farkındayız ve beraber istişare ediyoruz. Elimizden geldiğince Trabzonsporumuza her türlü desteği vermeye gayret ediyoruz ama bütün bu zorluklara rağmen geçmişte de benzer zorluklarla başarılar elde eden kulübümüzün yine başarılı bir sezon geçireceğine inanıyoruz. Büyük Trabzonspor’un 56.yıl dönümünü gönülden tebrik ediyorum. İnşallah nice şampiyonluklarda şehir olarak beraber olmayı temenni ediyorum.”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: “Trabzonsporumuz hepimizin ortak değerli ve sevdasıdır”

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise şunları söyledi:

“Trabzonsporumuz hepimizin ortak değerli ve sevdasıdır. Gurur kaynağıdır ve şehrimizin ulu bir çınarıdır. Rahmetli Özkan Sümer hocamızın ifade ettiği sözüyle ifade etmek istiyorum; Trabzonspor dalgaların sesi, yaylaların sisi, ormanların gizi ve kemençenin sözüdür. Trabzonspor bebelerin ninnisi, ninelerin türküsü, yaşlılarımızın öyküsü, gençlerimizin tutkusudur. Divan başkanımın da ifade ettiği üzere; güce karşı hakkın savunması ve haksızlığa karşı bir duruştur. Bu duruşu inşallah birlikte beraberce ortaya koyduğumuzda bu mücadelemizi çok daha iyi yapacağımıza inanıyorum. Şu an zor süreçte elini taşın altına koyan değerli başkanımız, geçtiğimiz günlerde de istişare süreci yaparak şehrin tamamına dokunarak bu gücü arkasına alma konusunda gayret ve mücadele gösterdi. Kıymetli Başkanım Ertuğrul Doğan ve yönetime teşekkür ediyorum. Sonuna kadar arkasındayız ve destekliyoruz. Bu mücadelede yanlarındayız.

56. yıl törenimiz yapılan konuşmaların ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER