Vatandaş da haklı esnaf da haklı”

Vatandaş da haklı esnaf da haklı”

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan artan toplu taşıma fiyatları sonrasında açıklama yaptı

“Vatandaş da haklı esnaf da haklı”

Trabzon’da bugün yapılan UKOME toplantısı sonrasında toplu ulaşıma %55 oranında zam yapıldı. Tarifeye göre şehir içi en ucuz dolmuş fiyatı 14 lira olurken, otobüs biniş fiyatları da 11 liraya yükseldi. İlçe dolmuş fiyatları da yeni tarife ile güncellendi. Yapılan zamlar sonrası açıklama yapan Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, "Dolmuşçu esnafımızın geçinebilmesi için zam yapmaya mecbur kaldık. Akaryakıt fiyatları çok arttı. Dolmuşçu esnafımızı da korumak zorundayız." ifadelerini kullandı.Konuyla alakalı bir açıklama da İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan’dan geldi. Başkan, zam sonrası gelen tepkileri değerlendirdi ve “vatandaş da haklı esnaf da haklı” dedi.

“VATANDAŞIN BELİ BÜKÜLMEDİ RESMEN KIRILDI”

Açıklamasında artan akaryakıt fiyatlarını ve hayat pahalılığına dikkat çeken Fatma Başkan, “Bugün Trabzon güne zam ile uyandı. Toplu taşıma fiyat tarifelerinde %55 oranında bir artış yaşandı. Yaşanan artış sonrası dolmuş esnafımızı eleştiremeyiz. Ülkemizde her gün ürün kalemlerinde zam geçişleri yaşanıyor. Zaten akaryakıt fiyatları almış başını gidiyor. Seçim sonrasında neredeyse iki kat zamlandı. Bakım, sigorta, MTV fiyatları arttı. Doğal olarak toplu ulaşım fiyatlarında böyle bir artış bekliyorduk. Toplu taşımadan gelirini sağlayan vatandaşlarımızı da korumamız gerekiyor. Ancak sürekli artan enflasyon ve gelen zamlar bu şekilde devam etmemeli. İktidarın da vatandaşları korumak için önlemler alması gerekiyor. Milletimiz ekonomik bunalımda can çekişiyor. Vatandaşın beli bükülmedi resmen kırıldı. Her gün şikayetler alıyoruz. Zaten vatandaşlarımız iktidarın şehrimizdeki temsilcilerine de ulaşamıyor. Resmen kendilerine oy veren seçmene sırtlarını döndüler. Bu durum Trabzon için çok vahimdir. Kadim şehrimiz hiçbir iktidar döneminde bu kadar sahipsiz kalmamıştır. Yöneticileri ve iktidar sahiplerini görevlerini yapmaya davet ediyorum. Yetkiyi aldınız, görevinizi yapın. Beceremiyorsanız da 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra gerekeni biz yaparız. Toplu taşıma zamları noktasında bize ulaşan vatandaşlarımızı da sağduyuya davet ediyoruz. Bu zor günleri aşmak için muhalefet olarak,hem şehrimiz hem de Türkiye genelinde, tüm kesimlerin haklarını korumak için gerekli muhalefeti yapıp, mücadeleyi vermeye devam edeceğiz.” dedi.

“EMEKLİ ÖĞRENCİ VE ASGARİ ÜCRETLİ TRABZON’DA YAŞAYAMAZ”

Trabzon’da yaşayan öğrenci, emekli ve asgari ücretlinin geçinmesinin mümkün olmadığını dile getiren Fatma Başkan, “Trabzon’da yaşamak artık çok pahalı. Asgari ücretli ve emekli için ise imkansız. Kira artışının %300’e dayandığı şehrimizde, %55’lik toplu ulaşım zammı birçok kesimi ciddi derecede olumsuz etkileyecektir. 7500 lira maaş alan emekliler kira ve ulaşım maliyetinin altından kalkamaz. Asgari ücretli ise ancak karın tokluğuna çalışır. Onların da karnı tam doymaz. Bu zor süreçte belediyenin elini taşın altına koyması gerekmektedir. Asgari ücretli ve 65 yaş altı emekliler için uygun fiyatlı toplu ulaşım tarife politikasına gitmelidir. Ayrıca şehrimize gelen öğrenciler durum içinden çıkılmaz bir hale gelecektir. Bunun için ayrı bir çalışma yapılmalıdır. Kira fiyatları çok yüksek. Ulaşım çok pahalı, öğrenciler bu yükün altından kalkamaz. Dolmuşların bir kısmında da üniversite öğrencilerine, sivil tarife uygulanıyor. Yetkililerin bu işi de çözmesi gerekiyor. Yoksa üç güzide üniversitemizin bulunduğu Trabzon, öğrenci şehri olmaktan çıkacaktır.” ifadelerine kullandı.

“YANLIŞ EKONOMİ POLİTİKLARIN SONUCUNDAVATANDAŞ EZİLDİ”

İktidarın uygulamış olduğu yanlış ekonomi politikaların sonuçları yaşandığımızı ifade İYİ Parti İl Başkanı Fatma Başkan, “Şu an yaşadığımız süreç tamamen iktidarın yanlış ekonomi politikasının sonucudur. Seçim öncesine kadar uygulanan ekonomi politikalarının neredeyse tamamındanvazgeçildi. Eski bakan görevi bırakırken ‘oh’ çekti. Yeni bakan ise göreve geldikten sonra kemer sıkıyoruz dedi. NAS rafa kalktı, gözlerdeki parıltı söndü. Arada ezilen ise vatandaşımız oldu. Memura, işçiye, emekliye verilen zamlar, vergiler, yükselen fiyatlar ve enflasyon yüzünden cebe girmeden uçup gitti. Şimdi bu millet ne yapsın? Vatandaşlarımız toplu taşıma fiyatlarındaki artışı eleştiriyor. Dolmuş esnafı geçim sıkıntısından ve maliyetlerden dert yanıyor. Diyecek bir şey yok. Vatandaş da haklı, esnaf da haklı. Buradaki tek haksız ve suçlu, saray rejimi ve yanlış ekonomi politikalarıdır.” şeklinde konuştu.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER