SİBEL SUİÇMEZ, CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ’A SORDU:

SİBEL SUİÇMEZ, CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ’A SORDU:

SİBEL SUİÇMEZ, CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ’A SORDU: "KAMU KURUMLARI BÜNYELERİNDE İHTİYAÇ OLMASINA RAĞMEN NEDEN ENGELLİLERE YÖNELİK MERKEZİ ALIMLARDA AVUKAT KADROSU BİLDİRMEMEKTEDİR?”

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Kamu kurumlarında vuku bulan Avukat ihtiyacının belli bir kısmının 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 53. maddesi ve ilgili yönetmelik uyarınca Engeli Kamu Personeli alımları ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan Avukat sayısı kaçtır? Buna ilişkin Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü'nün uhdesinde veri var mıdır? Kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu Avukat sayısı ne kadardır? İstihdama yönelik Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü bir çalışma yapmış mıdır?” diye sordu.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, kamu kurumlarının bünyelerinde ihtiyaç olmasına rağmen engellilere yönelik merkezi alımlarda Avukat kadrosu bildirmemesine ve EKPSS puanıyla alım yapılmamasına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 

“SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMLARINDA EKPSS PUANIYLA HİÇBİR ŞEKİLDE ALIM YAPILMAMAKTADIR. KAMU KURUMLARI BU TUTUMLARIYLA ADETA ENGELLİ AVUKAT ÇALIŞTIRMAK İSTEMEDİĞİNİ GÖSTERMEKTEDİR.”

Suiçmez, Cevdet Yılmaz’a şu soruları yöneltti:

1- Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan Avukat sayısı kaçtır? Buna ilişkin Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü'nün uhdesinde veri var mıdır?

2- Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan Avukatların yüzde kaçı engellidir? Buna dair Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın elinde herhangi bir veri var mıdır?

3- Kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu Avukat sayısı ne kadardır? İstihdama yönelik Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü bir çalışma yapmış mıdır?

4- Avukat istihdamına ihtiyaç duyan Kamu kurum ve kuruluşlarının hangileri, önümüzdeki aylarda yapılması beklenen Engelli Kamu Personeli ataması için “Kamu E-Uygulama” sistemi üzerinden kaç tane ve hangi kurumlardan Avukat kadrosu bildirmiştir? Buna ilişkin Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü'nün veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın elinde bir veri var mıdır?

5- Avukat istihdamına ihtiyacı bulunan Kamu kurum ve kuruluşlarının söz konusu ihtiyacını engelli kontenjanından karşılanması amacıyla içinde bulunduğumuz Ekim ayı içerisinde “Kamu E-Uygulama” sisteminden bildirim yapılması için 657 sayılı DMK’nın 53. maddesi ile 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında CBK’nın 8. maddesinin a,i,j,k,l,m fıkraları uyarınca Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından Kamu kurum ve kuruluşlarına herhangi bir yönlendirme yapılmış mıdır?

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER