“Bu saldırı kabul edilemez”

“Bu saldırı kabul edilemez”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın ve İYİ Parti Trabzon İl Teşkilatı, Akçaabat’ta Atatürk Anıtı’na yapılan saldırıyı sert bir dille kınadı

“Bu saldırı kabul edilemez”

Dün gece Akçaabat Atatürk Alanı’nda bulunan, Atatürk Anıtı’na yapılan balyozlu saldırıya gelen tepkiler giderek büyüyor. Çirkin saldırı gece saatlerinde belediye binası önünde S.V tarafından yapıldı. Polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanan S.V’nin sorgusu devam ederken, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan ve Akçaabat İlçe Başkanı Erol Gedikli konuyla alakalı sert açıklamalarda bulundu ve olayın takipçisi olacaklarını belirtti.  

“SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

Saldırıyla alakalı açıklama yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, saldırının kabul edilemez ve şüpheli olduğunu belirterek, 

“Akçaabat Atatürk Parkı’nda bulunan, Atatürk Anıtı’na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ülkemizin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk ve manevi değerlerimize yapılan bu saldırı asla kabul edilemez. Her zaman Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olan şehrimiz Trabzon’da böyle bir olayın yaşanması yine aklımızda soru işaretleri belirmesine neden olmuştur. Şehrimiz her koşul ve dönemde milli değerlerine bağlılığıyla bilinmekte ve milliyetçiliğiyle ön plana çıkmaktadır. Kendini bilmez bir kişi tarafından yapılan bu eylem ise sonuna kadar araştırılmalıdır. Şahsın daha önce de böyle bir saldırı düzenlemiş olması da ayrıca şüpheli bir durumdur. Bu saldırı sadece S.V. isimli şahsa mı aittir, yoksa birileri tarafından mı yaptırılmıştır? Daha önce de benzer örneklerini yaşadığımız bu olayla, gündem mi değiştirilmeye çalışılmıştır? Kolluk kuvvetlerimiz bu olayı sonuna kadar araştırmalı, fail veya failler gerekli cezayı almalıdır. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağımı belirtmek istiyorum. Ayrıca bu olay özelinde şehrimizi sosyal medyadan karalamaya çalışan kişilere de, Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözlerini de hatırlatmak isterim: “İlk defa Samsun'a ayak bastığım zaman, bana kalp kuvveti veren vatandaşlarımın ilk sırasında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım.” ifadelerini kullandı.

“SALDIRI TÜRK MİLLETİNE YAPILMIŞTIR”

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, saldırının Türk milletine yapıldığını ifade ederek,  “Akçaabat’ta bulunan Atatürk Anıtı’na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan bu çirkin saldırı aynı zamanda Türk milletine ve bağımsızlığına yapılmıştır. Bu kabul edilemez bir durumdur. Ayrıca failin daha önce de benzer bir eylem içerisinde bulunmuş olması son derece şüpheli bir durumdur. Milli ve manevi değerlerimize yapılan bu saldırı en ince detayına kadar araştırılmalı ve soruşturulmalıdır. Mustafa Kemal Atatürk ve kurduğu Cumhuriyet bizlerin kırmızı çizgisidir. İYİ Parti Trabzon Teşkilatı olarak bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız.” dedi.

“BU TARZ SALDIRILARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Erol Gedikli, olayın yakında takip ettiğini belirterek,

“İlçemizde bulunan Atatürk Anıtı’na yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ülkemizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan bu saldırı, milli ve manevi değerlerimize yapılmıştır. Olayı yakından takip ettiğimi de kamuoyuna bildirmek isterim. Bu saldırı bütün Türk milletine yapılmıştır. İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanlığı olarak olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Milli ve manevi değerlerimize yapılan hiçbir saldırıya geçit vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER