Vali Aziz Yıldırım’ın 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Vali Aziz Yıldırım’ın 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi,
Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi..”

Kanunî Sultan Süleyman 


Son dönemde sağlık hizmetleri alanında tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de önemli gelişmeler yaşandı, yaşanıyor. Hastanelerimize yeni üniteler eklendi, sağlık personeli sayımız arttı. Bu gelişmeler sayesinde, vatandaşlarımız sağlık hizmetlerinden daha etkin bir şekilde yararlanmaktadır. Yapımı devam eden şehir hastanemiz tamamlandığında şehrimizin sağlık hizmeti sunma potansiyeli daha da büyüyecektir. 
 

Trabzon, sağlık alanında yaşanan gelişmeler ve yeni açılan hastanelerle sağlık kenti ve bölgesel sağlık merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. İlimizin donanımlı hastanelere ve başarılı personellere sahip olması sebebiyle, çevre illerden ve sağlık turizmi vasıtasıyla yurtdışından pek çok hasta ilimize gelerek sağlık hizmeti almaktadır. Bizler de Trabzon’un sağlık alanında daha ileri seviyelere yükselmesi için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.

Sağlıklı bir hayat, insanların en temel hakları arasındadır. İnsan sağlığının korunması ve bireylerin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanması tüm insanlığın ortak haklarından ve hedeflerinden biridir.

Kuşkusuz tüm fiziki imkanların yanında sağlık hizmeti ancak yetkin ve nitelikli sağlık personeli ile sağlanabilir. İnsanların sağlığına hizmet etmek hem çok kıymetli hem de kutsal bir görevdir. Bu kutsal mesleği büyük bir fedakarlıkla, gece gündüz demeden yerine getiren; son yıllarda yaşadığımız covid-19 salgını ve Kahramanmaraş depremi gibi kitlesel sağlık sorunlarının yaşandığı ülkemizde cansiperane görev yapan tüm sağlık çalışanlarının “14 Mart Tıp Bayramı”nı kutluyor; onlara sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER