Vali Aziz Yıldırım ve Eşi Mevlana Celâleddin-i Rumi'yi Anma Etkinliğine Katıldı

Vali Aziz Yıldırım ve Eşi Mevlana Celâleddin-i Rumi'yi Anma Etkinliğine Katıldı

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2023 yılının "Mevlânâ Yılı" olarak kutlanmasına ilişkin yayımladığı genelge doğrultusunda, ilimizde Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî'yi anma etkinlikleri düzenleniyor. 


Anadolu topraklarında gönülleri buluşturan, kalpleri sevgi ve şefkat hamuruyla yoğuran, ilim ve öğütleriyle; birliği, beraberliği ve kardeşliği yeşerten büyük İslam Âlimi Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî, ebediyete irtihalinin 750. yılında anıldı. 


Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî'nin ahirete irtihalinin 750. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma programına katıldı. Bu kapsamda hazırlanan ve hat sanatından örnekler, el sanatları ve çeşitli tasarımların yer aldığı sergiyi ziyaret ettiler. Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî’nin insanlık için büyük bir değer olduğunu ifade eden Vali Aziz Yıldırım, "Şebiarus'un 750. yılını idrak ediyoruz. Mevlânâ sadece bizim için değil, bütün dünyada büyük bir değerdir. İslam’a göre Müslümanca yaşamış, söyledikleri ve yaptıklarıyla bizlere insanlığa örnek teşkil etmektedir.  750 yıl önce yaşamış bir şahsiyetin ve bu yılın 'Mevlânâ Yılı' olarak ilan edilmesinin onun ne kadar büyük ve önemli bir şahsiyet olduğunu gösteriyor. Barışı, kardeşliği söyleyen, sevgiyi ve hoşgörüyü 'Ne olursan ol yine gel!" diyerek ortaya koyan Mevlânâ'nın öğretilerine bütün dünyanın ihtiyacı var. Bu vesileyle Mevlânâ'yı rahmetle anıyoruz. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. " dedi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER