TTB-KTÜ işbirliği ile işgücü piyasasına destek, istihdam projesi uygulanacak

TTB-KTÜ işbirliği ile işgücü piyasasına destek, istihdam projesi uygulanacak

-Borsa-Üniversite işbirliği

-TTB-KTÜ işbirliği ile işgücü piyasasına destek, istihdam projesi uygulanacak

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) işbirliği ile gençlere yönelik istihdam projesi uygulanacak.

“Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı” kapsamında Trabzon Ticaret Borsası ve KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜ TTM) tarafından hazırlanan projenin sözleşmesi 08.05.2023 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı ile imzalandı. 

“NEETs Are Accessing To Market” (Ne Eğitimde Ne İstihdamda olan Gençler Pazara Erişiyor” isimli proje 244 bin 607 Avro bütçe ile 1 yıl süreli uygulanacak. 

1 Ağustos’ta uygulanmaya başlayacak proje ile %50'si 15-29 yaş arası kadınlardan oluşan ne istihdam edilmiş olan ne de eğitimi devam eden toplamda 60 gence alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek mesleki ve beceri geliştirme eğitimleri ile iş gücü piyasasına katılımları sağlanacak. Böylece istihdam sağlayan KOBİ'lerinde dış pazarlara erişim becerileri artırılarak rekabet edebilirlik düzeylerinde artış sağlanmasına katkıda bulunulacak.

Projenin lansmanı ve kursiyer kayıtları önümüzdeki günlerde ilan edilecek.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER