“Trabzonlu fındık üreticisi sahipsiz kaldı”

“Trabzonlu fındık üreticisi sahipsiz kaldı”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, fındık fiyatları için bölgeye gelen Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’nın Trabzon’u programına almamasını eleştirdi.
“Trabzonlu fındık üreticisi sahipsiz kaldı”    

Fındık fiyatlarının açıklanmasının ardından üreticiden tepkiler gelmeye devam ediyor. Açıklanan fiyatının ancak maliyetleri karşılayabilecek düzeyde olduğunu belirten Aydın, fındık üreticisinin bir bölümününün bahçeye inmeyeceği ifade etti. Gelen tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya talimat verdi. Fındık fiyatına verilen tepkileri ölçmek için Doğu Karadeniz’e gelen İbrahim Yumaklı, Ordu ve Giresun’da bir dizi ziyaretlerde bulunup, Ankara’ya geri dönecek. Ziyaret programına Trabzon’un eklenmemesi, Trabzonlu fındık üreticisinin tepkisini çekti. Konuyla alakalı açıklama yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya neden Trabzon’a gelmediğini sordu.


“TRABZON’UN HAKKINI SAVUNMAKTAN ACİZLER”
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın fındık fiyatı ve üreticileri için Trabzon’a da gelmesi gerektiğini vurgulayan Yavuz Aydın, “Trabzon’da fındık üretimi yapıldığından sayın bakanının haberi mi yok? Trabzonlu fındık üreticisinin söz hakkı mı yok? Trabzon’da üretilen fındığın değer mi yok? Neden sayın bakan Trabzon’a gelip, incelemelerde bulunmuyor? Bu şehir sahipsiz mi? Neden Trabzon AK Parti milletvekilleri bakanın Trabzon’a da gelmesi gerektiğini kendisine iletmediler? Trabzon gerçekten çok zor bir dönemden geçiyor. Önce emeklileri mağdur ettiler sonra turizmi bitirdiler, şimdi de fındık üreticisini bitirmeye niyetlendiler. Trabzon’un hakkını savunmaktan nasıl bu kadar aciz kalabiliyorsunuz? Bu şehirde size inanıp oy verenlere hiç mi saygınız yok? Hemşehrilerimizi yüz üstü bıraktınız. Fındık üreticisinin hakkını savunmadınız. Savunmayı bırakın fındık üreticisinin sıkıntısı dinlemek için kendi bakanınızı bile Trabzon’a getiremediniz. Trabzonlu fındık üreticisini sahipsiz bıraktınız” dedi.

“FINDIK FİYATI İL BİNALARINDA KONUŞULMAZ”
Trabzon’da da fındık üretimi yapıldığını vurgulayan Yavuz Aydın, “Ayrıca sayın Yumaklı’nın programına baktığımız zaman Ordu ve Giresun’da AK Parti İl Başkanlığı ziyareti ve Teşkilat Buluşması yapacağını görüyoruz. Sayın Bakan, fındık fiyatı için siz ne söylerseniz alkış tutacak insanların olduğu yerlere gitmeniz bir fayda sağlamaz. Eğer gerçek tepkileri görmek isterseniz, fındık bahçelerine inin, oradaki emekçiler ile konuşun. Fındık fiyatı siyasi partilerin il binalarında konuşulacak bir konu değildir. Fındık üreticisinin alın teri değerlidir, ağır bir konudur. Altından kalkamazsınız. Ayrıca Trabzon’daki fındık üreticisini yok saymanız, yaptığınız programda Trabzon’a yer vermemeniz de bir skandaldır. Bu şehre yapılan bir ayıptır. Sizin vekilleriniz belli ki, Trabzon’da fındık üreticileri olduğunu unuttular. Ya da verilen fiyattan dolayı konuşmaya yüzleri yok. Ama ben hatırlatayım Trabzon’da da fındık üretiliyor. Bir sonraki programınızda umarım Trabzon’u hatırlar, Trabzon’daki fındık üreticileri yalnız bırakmazsınız. Bunun yanında neden fındık üreticilerinin birliği olan FİSKOBİRLİK ziyareti yapmıyorsunuz? Yönetim Kurulu Başkanı da sizin Sakarya milletvekiliniz, AK Parti teşkilatları ziyaretiniz içine de ekleyebilirsiniz. İşte sizin fındığa ve üreticiye verdiğiniz önem bu kadar. Ayrıca edindiğimiz bilgilere göre yapacağınız programda, teşkilat ziyaretleriniz ve Ticaret Borsası toplantınız basına kapalı olacak. Neden bu toplantıları basına kapalı yapıyorsunuz? Bu soruların da cevabını bekliyoruz.  Fındık fiyatının da en az 110 TL-130 TL bandında revize edilmesini çiftçilerimiz adına talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.


FATMA BAŞKAN AK PARTİ İL BAŞKANINA SESLENDİ
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, AK Parti Trabzon İl Başkanına seslenerek, “Sayın başkan, turizm toplantısında en önde yer aldınız, bir sonuç alamadınız. Keşke fındık konusunda da en önde yer alsaydınız. Belki bir sonuç alırdınız. Bakan bey Doğu Karadeniz’de fındık üretimi olan illere geliyor, Trabzon’u programına eklemiyor. Davet mi etmediniz? Yoksa Trabzon’da fındık mı üretildiğini unuttunuz? Buradaki üretici kan ağlıyor. Bu kadar tepkiye kayıtsız kalmayı nasıl başarıyorsunuz? İnisiyatif alın ve bakanınızı fındık üreticimiz ile bir araya getirmek için elinizi taşın altına koyun. Trabzonlu fındık üreticisinin sesini duymazdan gelmeyin.” şeklinde konuştu.

TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI’NIN PROGRAMI ŞU ŞEKİLDE:

Saat 08.30 Ankara’dan ordu Giresun Havalimanı’na hareket.

Saat 10.00 Ordu Fındık Bahçesi Ziyaret ve Çiftçi Buluşması

Saat 11.30 AK Parti İl Başkanlığı Ziyareti ve Teşkilat Buluşması

Saat 13.30 Giresun Lisanslı Depoculuk Ziyaret ve Ticaret Borsasında Toplantı

Saat 16.30 AK Parti Giresun İl Başkanlığı Ziyaret ve Teşkilat Buluşması

Saat 18.00 Ordu Giresun Havalimanı’ndan Ankara’ya dönüş.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER