TRABZON VALİSİ AZİZ YILDIRIM’IN GÖREVE BAŞLAMA MESAJI:

TRABZON VALİSİ AZİZ YILDIRIM’IN GÖREVE BAŞLAMA MESAJI:

TRABZON VALİSİ AZİZ YILDIRIM’IN GÖREVE BAŞLAMA MESAJI:

10 Ağustos 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle atanmış olduğum Trabzon Valiliği görevine bugün itibariyle “Bismillah” diyerek başlıyorum. Dolayısıyla beni bu göreve layık gören başta Sayın  Cumhurbaşkanımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza ve Saygıdeğer Devlet Büyüklerimize şükranlarımı arz ediyorum. Şehzadeler Şehri bu kadim şehre, bu kutlu topraklara hizmet etmek benim için büyük bir onurdur. Bu vesileyle, bana tevdi edilen görevin hemşehrilerimiz, şehrimiz ve şahsım adına hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.
 
4000 yıllık tarihi ile Doğu Karadeniz’in merkezi ve cennet vatanımızın en önemli şehirlerinden biri konumunda bulunan Trabzon’umuzu ve Trabzonlu hemşehrilerimi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. 

Büyük Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet Han’ın fethettiği, Yavuz Sultan Selim Han’ın yönettiği, Kanuni Sultan Süleyman Han’ın doğduğu ve çocukluğunun geçtiği; tarih, kültür ve medeniyetin harmanlandığı bu kutlu şehirde hizmet edecek olmak, onların hatıralarının bulunduğu bu iklimde nefes almak bile başlı başına çok değerli bir lütuftur. Bölgenin cazibe merkezi konumunda bulunan Trabzon’umuz, tarihî, turistik, sportif ve kültürel birikimi, dinamik ekonomik yapısı ve yetiştirmiş olduğu insanlarıyla ülkenin en önemli şehirlerinden biridir. Böylesine önemli bir kente hizmet ederken, üzerimizdeki sorumluluğun farkında olarak yöntemimiz; bütün mesai arkadaşlarımla birlikte insan merkezli, hukuk eksenli, insan haklarına saygılı, şeffaf ve hesap verebilen, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, güler yüzlü ve şefkatli bir yönetim anlayışı olacaktır.  Bu doğrultuda; her zaman vatandaşlarımızın arasında, özellikle devletimize desteğine ve şefkatine daha çok ihtiyaç duyan kimsesiz-yetim çocuklarımıza, engellilerimize, değerli büyüklerimize hizmet etmek, bizlerin başlıca görevimiz olacaktır. Gelecek nesillere daha güzel ve yaşanabilir bir Trabzon bırakmak; eğitim, sağlık, turizm, gençlik ve spor, sosyal hizmetler, çevrenin korunması ve diğer tüm alanlarda ilimizi daha ileri taşımak öncelikli hedefimiz olacaktır.

Devletimizin içine sızarak millî birliğimize kasteden, her türlü menfi hareket ve terör örgütleriyle mücadelemiz, huzurun şehri Trabzon’umuzda da azim ve kararlılıkla devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ülkesi ve milletiyle birlikte varlığını, “tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” olarak bu vatan toprağında ilelebet sürdüreceği asla unutulmamalıdır. Bu vesileyle bir kez daha yakın zamanda şehadet yıl dönümünü idrak ettiğimiz yavrumuz Eren Bülbül başta olmak üzere bu millet, bu vatan, bu bayrak  için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Trabzon’un marka değerini daha da ileriye taşımak adına ilin tüm yetkilileriyle birlikte aktif çalışacağız. Sayın Milletvekillerimiz başta olmak üzere, Yerel Yönetimlerimiz, Adli ve Askerî kuruluşlarımız, Üniversitelerimiz, Siyasi Parti Temsilcilerimiz, Oda ve Meslek Kuruluşlarımız,  Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Basın ve Medya Kuruluşlarımız ile yakın bir iletişim içinde, azim ve gayretle çalışacağımızı özellikle vurgulamak isterim. Bu vesileyle görevi devraldığım İsmail Ustaoğlu Valimiz başta olmak üzere, ilimize hizmet etmiş bütün Valilerimize teşekkür ediyor; sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER