Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye genelinde 71 taşınmaz özelleştirme kapsamına alınırken, Trabzon’dan da dikkat çeken bir karar geldi. Ortahisar ilçesinde bulunan Boztepe ve Soğuksu mahallelerindeki 2 Hazine taşınmazı, satış ve farklı değerlendirme yöntemlerini içeren özelleştirme programına dahil edildi.
Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye genelinde 71 taşınmaz özelleştirme kapsamına alınırken, Trabzon da listede yer aldı.
Karara göre, Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan iki ayrı Hazine taşınmazı için özelleştirme süreci başlatıldı.
Trabzon’da Hazine Taşınmazları Özelleştirme Kapsamına Alındı
Özelleştirme kapsamına alınan taşınmazlar şöyle:
● Trabzon / Ortahisar / Boztepe Mahallesi
Ada: 507 – Parsel: 2 – Hisse: Tam
(Trabzon Yavuz Selim Kemik Hastanesi’nin içinde bulunduğu taşınmaz)
● Trabzon / Ortahisar / Soğuksu Mahallesi
Ada: 2843 – Parsel: 3 – Hisse: Tam
(Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahi EAH’nin içinde bulunduğu taşınmaz)
Söz konusu taşınmazların satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli, işletme hakkı devri veya benzeri yöntemlerle ekonomiye kazandırılması planlanıyor.
Kararda, özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2028 tarihine kadar tamamlanacağı belirtildi. Bu süre zarfında taşınmazların değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.
Özelleştirmeden elde edilecek gelir, giderler düşüldükten sonra Sağlık Bakanlığı tarafından yeni sağlık tesisleri ve yenileme yatırımlarında kullanılmak üzere özel bir hesaba aktarılacak.
Bu kapsamda elde edilecek kaynakların doğrudan sağlık altyapısının güçlendirilmesine katkı sağlaması amaçlanıyor.