TİSAD Başkanı Murat Çavga, Trabzon’u Uluslararası İpekyolu Turizm Fuarı’nda Temsil Etti

TİSAD Başkanı Murat Çavga, Trabzon’u Uluslararası İpekyolu Turizm Fuarı’nda Temsil Etti

TİSAD Başkanı Murat Çavga, 17–19 Nisan tarihleri arasında Xi’an’da düzenlenen Uluslararası İpekyolu Turizm Fuarı’na Türkiye’den şehrimizi temsilen katılım sağladıklarını açıkladı.

Çavga, fuara katılımın temel amacının, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un da öncelik verdiği Çin pazarında Türkiye’nin etkinliğini artırmak ve Çinli turist sayısını yükseltmek olduğunu vurguladı.

TİSAD organizasyonunda; Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Türk Çin Kültür  Derneği’nin destekleriyle katılım sağlanılan fuarın ilk gününde yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

“Fuarın ilk gününde standımıza ciddi bir ziyaretçi akışı var. Standımızda sadece Trabzon değil, Bölgemizin ve ülkemizin bu pazara hitap eden  tüm turistik destinasyonlarını tanıtıyoruz. 

Bölgemizin doğası, kültürü ve turizm çeşitliliği Çinli ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor,” dedi.

Çavga ayrıca, fuar programının ardından 21 Nisan’da Pekin’de Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nde önemli bir organizasyon gerçekleştireceklerini ifade ederek, “Pekin’de faaliyet gösteren seyahat acentalarını davet edeceğimiz kapsamlı bir destinasyon tanıtım toplantısı düzenleyeceğiz. Bu etkinlikle Çin pazarında daha somut iş birlikleri kurmayı hedefliyoruz,” şeklinde konuştu.

TİSAD olarak Çin pazarına yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini belirten Çavga, bu organizasyonların bölge turizmine doğrudan katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.