Öğretmen Akademileri Programı Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde Gerçekleştirildi

Öğretmen Akademileri Programı Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde Gerçekleştirildi

Vali Aziz Yıldırım, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Öğretmen Akademileri Programı’na” katıldı. 

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde düzenlenen programdaki konuşmasında  zengin bir medeniyet birikimini temsil eden, dünyada ve özellikle coğrafyasında liderlik yapan, genç ve dinamik nüfusa sahip, geleceğe dair idealleri ve iddiaları olan ülkemizin ulvi hedeflerine ulaşması, nesillerini nitelikli bir eğitim-öğretim sistemiyle buluşturmasına bağlı olduğunu ifade eden Vali Yıldırım, “Kuşkusuz kaliteli bir eğitim-öğretime ulaşmanın yolu öğrencilerin zihni gelişimlerini gerçekleştirmekten, onlara ufuk kazandırmaktan ve manevi yönlerini güçlendirmekten geçmektedir. İşte bu noktada öğretmenlik mesleğinin önemi bir kere daha ortaya çıkmaktadır. Öğretmen, talebenin entelektüel, duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimini hedefler ve bu yönlerini gerçekleştirmeye dönük olarak çalışır. Bunu yaparken yeniliklere açık olmayı şiar edinen öğretmen, tüm düşüncelerinde ve öğrencilerle olan ilişkilerinde duyarlı, tutarlı ve esnek olur. Yeni ve farklı şeyler denemekten kaçınmaz. Bununla birlikte çevresinde farkındalık oluşturur ve yol gösterici olarak rol model olur.

​​Şunu çok iyi bilmekteyiz ki eğitim ile gelişme arasında karşılıklı bir ilişkisi söz konusudur. Toplumdaki değişimler eğitim sistemini etkilerken, eğitim aracılığıyla yetiştirilen bireyler de toplumu etkilemekte ve dönüştürmektedir. Bu doğrultuda öncelikle hedefi toplumu geliştirmek ve topyekun bir kalkınma sağlamak olan eğitimde yeniliklerin ve yenileşmenin benimsenmesi elzemdir.

​Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığımızın öncülüğünde Trabzon İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün şehrimizde uygulamaya başladığı Öğretmen Akademileri’nin çok kıymetli bir görev üstleneceğini düşünüyorum. Öğretmenlerin saha tecrübelerini artıracak, alanlarında kendilerini daha iyi yetiştirerek yeniliklerle buluşmalarını sağlayacak olan “Öğretmen Akademileri” nin sağlıklı bir zeminde hem öğretmenlerimize hem de öğrencilerimize olumlu dönüşleri olacağından kuşkumuz yoktur. Bu bağlamda öğretmenlerimiz, ilimiz genelinde üç farklı noktada üniversitelerimizin değerli akademisyenleri ile bir araya gelerek kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklar. Millî Eğitim Müdürlüğümüze şehrimizin eğitimi adına gerçekleştirdikleri bu kıymetli çalışmaları için teşekkür ediyorum.” dedi.

​Programın sonunda Vali Yıldırım, bu güzel çalışmadan ötürü emeği geçenlere teşekkür ederek, , güzel projenin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER