İHRACATÇILAR BU KEZ BEŞİKDÜZÜ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE BULUŞTU

İHRACATÇILAR BU KEZ BEŞİKDÜZÜ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE BULUŞTU

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) tarafından başlatılan “Doğu Karadeniz İhracat Buluşmaları” etkinlik serisinin üçüncü ayağı, 29 Mayıs 2025 Perşembe günü Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) gerçekleştirildi.


 

  

Etkinlik, Beşikdüzü OSB’nin yeni toplantı salonunda düzenlenen ilk resmi etkinlik olması açısından da önem taşıdı.

Toplantıya DKİB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürdoğan başkanlık etti. Etkinlikte; Doğu Karadeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Alp Giray, DKİB Genel Sekreteri Ongan Bahadır, Eximbank Trabzon Şube Müdür Yardımcısı Yakup Yıldız’ın yanı sıra çok sayıda sanayici ve ihracatçı yer al

DKİB Genel Sekreteri Ongan Bahadır tarafından yapılan “İhracata Yönelik Devlet Destekleri” sunumu ile Eximbank temsilcisi Yakup Yıldız’ın “Finansal Destekler ve Kredi Olanakları”na ilişkin bilgilendirme sunumu katılımcıların ilgisini çekti. Beşikdüzü ve çevresindeki ihracatçı firmaların karşılaştıkları sorunlar, çözüm önerileri ve rekabet gücünün artırılmasına yönelik adımlar toplantıda ele alındı.

Toplantıda konuşan DKİB Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon’un hâlen 3. bölge yatırım teşviklerinden yararlandığını, ancak bu durumun bölgenin coğrafi ve ekonomik gerçeklikleriyle uyuşmadığını belirtti. Gürdoğan, Beşikdüzü ve genel olarak Trabzon’un 5. veya 6. bölge teşvik kapsamına alınmasının gerekli olduğunu vurguladı. Ayrıca, Trabzon’un Cazibe Merkezleri Programı’na dâhil edilmemesinin önemli bir eksiklik olduğunu ifade etti.

Toplantının sonunda katılımcılar, Beşikdüzü OSB’nin bölgesel ihracatın gelişimi açısından büyük bir potansiyele sahip olduğu konusunda görüş birliğine vardı. DKİB, alınan geri bildirimlerin Ankara nezdinde savunulmaya devam edileceğini belirtti.

“Doğu Karadeniz İhracat Buluşmaları”nın dördüncü toplantısı, 20 Haziran 2025 Pazartesi günü Şinik Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak. DKİB Başkan Vekili Gürdoğan, tüm bölge ihracatçılarını bu buluşmalara katılmaya davet etti.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER