Farklılıklarımız gücümüzdür!

Farklılıklarımız gücümüzdür!

Farklılıklarımız gücümüzdür!
Trabzon Ömer Burak Terzi Özel Eğitim Anaokulu ve Trabzon Üniversitesi Özel Eğitim Kulübü öğrencileri "Empati Atölyesi ve Gelin Birlikte Deneyimleyelim" etkinliklerini gerçekleştirdi.
Ömer Burak Terzi Özel Eğitim Anaokulu Müdürü Şahbender Derin yapılan etkinlik hakkında, "Engelliler haftası dolayısıyla toplumda farkındalık oluşturmak ve insanların duyarlılığını artırmak adına Trabzon Üniversitesi Özel Eğitim Kulübü ile işbirliği yaparak özel gereksinime ihtiyacı olan öğrencilerimizle pazar etkinliğine katıldık, çocuklarımızın bu işleri başarabileceğini göstermek istedik. İnsanlarla iç içe olup farkındalık yaratmak istedik. 1 Nolu Erdoğdu Mahallesi Şenol Yılmaz bizlere destek oldu. Katılan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Trabzon Üniversitesi Özel Eğitim Kulübü başkanı İrem Akkoyun "Öncelikle Ömer Burak Terzi Anaokulu ile böyle bir etkinlikte işbirliği yaptığımız için hepimiz çok mutluyuz. Biliyoruz ki özel eğitim gereksinimli bireylerimiz için en önemli noktalardan biri toplumsal farkındalık, bunu bugün pazar yerinde insanlarla bu kadar iç içe ve yakından sağlamış olmak bizi hem çok etkiledi hem de hepimiz için çok büyük motivasyon kaynağı oldu. Toplumumuzun ve bireylerimizin bu alanda farkındalığa ihtiyacı var ve bizler de birer özel eğitim öğretmeni adayı olarak bugün bu etkinlikten çok şey kazandık. Hepimiz çok mutluyuz ve bizle işbirliği yaptığı için tekrardan Ömer Burak Terzi Anaokulu'na çok teşekkür ediyoruz." diyerek etkinliğin önemini vurguladı. 
Okulda özel eğitim öğretmeni olan Hazal Erkan "Sevgiyle kucaklaşan yüreklerde engel yoktur." diyerek okulumuz ve Trabzon Üniversitesi Özel Eğitim Kulübü işbirliği ile Erdoğdu pazarına gittik. Vatandaşlarla empati atölyesi yapıp  deneyimleriyle ne hissettiklerini ve bizlerden ne beklediklerini sorduk. Aldığımız cevaplar ile de özel eğitimin ne olduğunu, özel gereksinimli bireyin kim olduğunu konuşup dağıttığımız broşürlerle de bilinçlendirmeyi sağladık. Farklılıklarımızı değil benzerliklerimizi görerek çocuklarımızın dört duvar dışında da neler yaptıklarını birlikte deneyimledik. Farklılıklarımıza saygı duyan, farklılıklarımızın hayatı daha da renklendiğini bilen, bizlere kucak açıp anlamaya çalışan herkese teşekkür ederiz, iyi ki" diyerek yapılan farkındalık etkinliğini anlattı.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER