“ESKİ BAYRAMLARIN BEREKETİ KALMADI”

“ESKİ BAYRAMLARIN BEREKETİ KALMADI”

Vatandaşlar, ekonomik şartların bayram alışverişine de yansıdığını ifade ederek, eski bayramların hem alışveriş hem de mutluluk açısından daha farklı olduğunu dile getirdi. “Eskiden daha fazla ürün alabiliyorduk, şimdi aynı parayla çok daha az şey alabiliyoruz” diyen vatandaşlar, bayramın manevi yönünün devam ettiğini ancak ekonomik yükün giderek arttığını söyledi. Öte yandan alışveriş yapan bazı vatandaşlar, bayram için yaptıkları harcamaların ciddi rakamlara ulaştığını, buna rağmen ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayamadıklarını belirtti. Trabzon’da hem esnaf hem de artan fiyatlar nedeniyle bayram alışverişi her geçen yıl daha da zorlaştığı görüşünde.

“Eskiden birkaç kilo alabiliyorduk, şimdi yarım kilo almak bile zor geliyor” diyen vatandaşlar, özellikle temel gıda ve bayramlık ürünlerdeki artışın bütçelerini zorladığını vurguladı. Çarşıda dolaşan birçok kişi, alışveriş yapmaktan çok fiyat karşılaştırması yaptığını ifade etti. Trabzon’daki esnaf ise bayram öncesine rağmen çarşıdaki yoğunluğun beklentinin altında kaldığını belirtti. Her yıl artan maliyetlerin bu yıl daha da hissedildiğini dile getiren esnaflar, fiyat artışlarının satışlara doğrudan yansıdığını söyledi. Esnaflar, “Önceden torba torba alışveriş yapılırken, şimdi vatandaş gramla alıyor. Bu durum satışları ciddi şekilde düşürdü” değerlendirmesinde bulundu.

Ramazan Bayramı’na bir gün kala Trabzon’da çarşı ve pazar yerlerinde beklenen hareketlilik bu yıl sınırlı kaldı. Bayramın vazgeçilmezleri arasında yer alan şeker ve ikramlıklar tezgâhlarda yerini alsa da, artan maliyetler hem esnafı hem de vatandaşları zorladı. Şehir merkezinde alışverişe çıkan vatandaşlar, fiyatların geçen yıllara göre ciddi şekilde yükseldiğini belirterek, ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını dile getirdi. Eskiden kilo ile yapılan alışverişlerin artık gram hesabına döndüğünü ifade eden vatandaşlar, bayram hazırlıklarının eskiye göre çok daha sınırlı kaldığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2026, 11:44

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER