Umut ve Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nimet Baki, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, erken tanı, bilimsel tedavi ve toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekerek, “Bir çocuğun gülümsemesi, hepimizin umududur.” dedi.
Umut ve Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nimet Baki, Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, lösemi tedavisi gören çocukların ve ailelerinin karşılaştığı güçlüklere değinerek topluma dayanışma çağrısında bulundu.
Tıptaki gelişmeler sayesinde çocukluk çağı lösemilerinin önemli bir bölümünde başarılı tedavi sonuçları elde edildiğini belirten Baki, hastalıkla mücadelede umudun korunması gerektiğini vurguladı.
Löseminin yalnızca çocukları değil, ailelerin yaşamını da derinden etkilediğini ifade eden Baki, şunları kaydetti:
“Lösemi tanısı alan her çocuğumuzun ve ailesinin bilmesini istiyoruz ki lösemiyle mücadelede umut vardır ve yalnız değilsiniz. Çocuklarımız tedavi sürecinde eğitimlerinden, arkadaşlarından ve oyunlarından uzak kalırken ailelerimiz de ekonomik, sosyal ve psikolojik güçlüklerle karşılaşıyor. Bir çocuğun iyileşme yolculuğunda yalnızca ilaçlar değil, sevgi, moral ve dayanışma da çok kıymetlidir.”
Umut ve Yaşam Derneğinin 20 yıldır kanserle mücadele eden bireylere destek verdiğini hatırlatan Baki, ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırdıklarını ve çocukların sosyal yaşamdan kopmamaları için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.
Baki, “Bizim için her çocuk ayrı bir dünya, her iyileşme hikâyesi yeni bir umut, her gülümseme ise mücadelemizin en büyük karşılığıdır.” ifadelerini kullandı.