Çelebi, “Festival beklediğimizin çok üzerinde ilgi gördü.”

Çelebi, “Festival beklediğimizin çok üzerinde ilgi gördü.”

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Uzungöl 1. Kış Festivalini günebakış’a değerlendirdi. Festivalin beklendiğinden daha yoğun geçtiğini kaydeden Çelebi, özellikle güvenlik ve trafik alanında alına önlemleri takdir ettiğini dile getirdi. Trafiğin güçlükle kontrol edilmesine rağmen ulaşımın sağlandığını, güvenlik anlamında hiçbir sorun yaşanmadığını kaydeden Çelebi, “15 bine yakın aracın Uzungöl’e giriş yaptığı konuşuluyor. Büyükşehir’in otobüsleri ve diğer şehirlerden gelen otobüsleri konuşmuyoruz. Bunlar resmi rakamlar değil ama tablo bunu gösteriyor. Uzungöl’den Karaçam ayrımına kadar kuyruk var. İnsanlar Uzungöl’e 7-8 kilometre kala yürüyerek ulaşmaya çalışıyor.”

“Birincisi böyle bir tablo hem trafik hem güvenlik açısından çok iyi yönetildi. Yine de trafik açısından bir yapılanmaya ihtiyaç var. İkincisi ise beklentimizin çok üzerinde ilgi gördü. Evet, sanatçılar önemliydi. İnsanların eğlenmeye duyduğu ihtiyaç da önemli. Buna Trabzon’da yeteri kadar kar olmamasını da ekleyebiliriz. Ama unutmayalım ki hepsinin üzerinde bir Uzungöl markası vardı” dedi.

“Uzungöl için Kış turizmi başladı mı?” sorusuna ise TTSO Başkanı Çelebi, “Henüz bunu söylemek için erken. İşletmeye açık otel sayısı ilk başlangıçta %20 civarındaydı. Durumu fark edince bunu hep beraber %40’ların üzerine çıkardık. Şunu gördük ki Uzungöl’de otellerimizin birçoğunun şartları kış şartlarına uygun değil. Çoğu otelimiz işletmeye açmadı. Son gün açılanlar oldu. Ama yine de gelir olarak Uzungöl’deki otellerin ve diğer müesseselerin kendilerini kış şartlarına hazır etmeleri gerekir. Seneye çok daha büyük ve başarılı bir festival beklediğimizi söyleyebilirim” diye cevap verdi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER