Trabzon Valisi Aziz Yıldırım haftasonu Trabzon'un Araklı İlçesini ziyaret etti. Vali Yıldırım, Kaymaklı mahallesinde faaliyet gösteren ve Trabzon'un gözde turizm işletmeleri arasında gösterilen Gafulluk Tatil Köyü'ne giderek, incelemelerde bulundu.
Vali Yıldırım, kaçak turizm işletmeleri ile ilgili kararlılığını ortaya koyarak "Turizm sezonunda belgesi olmayan hiç bir İşletmenin açılmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi. Sezon öncesi İşletmelere hazırlıklarını yapmaları yönünde uyarılarda bulunan Vali Yıldırım, "Sezon öncesi belgeli İşletmelerimizin hazırlıklarını önceden yapmaları gerekmektedir. Gerekli şartları yerine getiren işletmeler sezonda açacak, getirmeyen İşletmeler açamayacak. Belgeli İşletmeler de kendilerini ciddi şekilde hazırlamalıdır. Trabzon'umuzu turistlerin yanlış tanımamaları için gayret edeceğiz" diye konuştu. Öte yandan, Trabzon Oteller Birliği Başkanı Mustafa Aksu, geçtiğimiz hafta içerisinde bir açıklama yaparak Trabzon'da kayıt dışı 600 işletme bulunduğunu ve hiçbirinin denetlenmediğini dile getirirken Trabzon Valiliği de ruhsatsız ve turizm belgesiz işletmelerin hiçbir süre verilmeden kapatılmasına yönelik Bakanlık talimatını ilçe belediyelerine tebliğ ederek listeleri gönderdi.
Geçtiğimiz hafta, çoğu Uzungöl'de olmak üzere turizm belgesiz İşletmelerden 30 kadarı mühürlendi. Trabzon'da 400 civarında işletmenin de bu hafta sonuna kadar mühürlenmesi bekleniyor.