Başkan Yardımcısı Zorlu, Büyükşehir Meclis Toplantısında Konuştu

Başkan Yardımcısı Zorlu, Büyükşehir Meclis Toplantısında Konuştu

Başkan Yardımcısı Zorlu, Büyükşehir Meclis Toplantısında Konuştu

Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, Büyükşehir Meclis Toplantısında söz alarak, antik eserlerin turizme kazandırılması, kurban pazarı yerinin belirlenmesi konusunda Büyükşehir Belediyesinin yardımcı olması ve Çevre Temizlik Vergisi paylarının ilçe belediyelerine ödenmesi konusunda görüş ve taleplerini dile getirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin mayıs ayının ilk toplantısı, Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yönetiminde gerçekleştirildi. Başkan Genç’in meclis sunumundan sonra siyasi partilerin grup başkanvekillerine söz vermesi üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Cüneyt Zorlu, çeşitli konularda görüşlerini belirtti ve Başkan Genç’e sorular yöneltti.

“ANTİK ESERLERİN TURİZME KAZANDIRILMASI GEREKİYOR”

“Tabakhane Vadisi ve Kuzgundere Vadisi’nde kazı çalışmaları yapılıyor. Burada antik Roma yapıları, başka yapılar bulundu. Bu yapılar nedeniyle otoparkın bir kısmında kazı çalışmaları yapılmıştı ama daha sonra bu alan otopark olarak kullanılmaya başlandı. Trabzon 4000 yıllık geçmişini açık hava müzesi olarak tanıtacaktır. Roma ve Bizans dönemine ait açık hava müzesi bu işin sonunda tamamlanacaktır. Sizden önceki Belediye Başkanının halkımıza verdiği söz buydu. Bunun bir an önce turizme kazandırılması gerekiyor. Bu konuda bir çalışma yok, siz ne düşünüyorsunuz?”

“ÇEVRE TEMİZLİK PAYLARININ ÖDENMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

“2022 Sayıştay denetimlerinde ilgili belediyelere Çevre ve Temizlik Vergisi paylarının ödenmesi konusunda bir görüş bildirilmişti. İlçe belediyelerimize dağıtılmayan Çevre ve Temizlik payları birikti ve sizin tarafınızdan ödenmeyi bekliyor. TİSKİ’nin de Büyükşehir’e borç verdiği ve bu borcu alamadığı, bizlerin de Çevre ve Temizlik Vergisi paylarının ödenmediği bilgisi var. Ortahisar Belediyesi’nin TİSKİ’denÇevre ve Temizlik Vergisi olarak 31 milyon 283 bin TL alacağımız var. Dolayısıyla Büyükşehir’den… Sizlerden acilen bu paranın bize ödenmesini kamuoyunun huzurunda talep ediyorum. Çünkü acilen paraya ihtiyacımız var. Öderseniz, makbule geçer.” 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TASARRUF KONUSUNDA NE YAPIYOR?”

“Biz Ortahisar Belediyesi olarak tasarruf tedbirleri almaya başladık. Bu konuda Büyükşehir ne yapıyor. Özellikle personel istihdamı konusunda bizim sayımızın çok olduğunu ifade etmiştik ve personel alma konusunda ketum davrandığımızı ifade etmiştik. Büyükşehir’in tasarruf yapma konusunda araçtır, gereçtir, bu konuda nasıl bir tasarruf politikası izleyeceğinizi sormak istiyorum.”

“KURBAN YERİ KONUSUNDA BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”

“Sayın Başkanım kurban yeri konusunda sizler de daha önce çok problem yaşamıştınız. Bu konuda büyük bir sıkıntı var. Çimento’nun olduğu bölgeyi istedik ama bu konuda büyük bir direnç yaşadık. Vermemek için ellerinden geleni yaptılar ama çok müsait bir alan. Akoluk’ta bir yer var ama yolun kenarında olduğu için burada da güvenlik sorunu var. Kurbanların yola çıkma tehlikesi var. Bir de Beşirli var. Burada da kokudan vatandaş rahatsız oluyor. Bu konuda Büyükşehir olarak sizlerin de desteğini bekliyoruz. Biz altyapı olarak yatırımını yaparız ama yer bulmakta zorluk çekiyoruz. Herkesi memnun etmek de mümkün değil. Bu konuda desteğinizi bekliyoruz.” 

Zorlu’nun talebi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kurban yeri konusunda yardımcı olacaklarını ifade etti. Genç, “Kurban yeri konusunda destek olmalıyız. İlçe belediyesinin uhdesinde olan konu ama Büyükşehir Belediyesi olarak biz de destek olmalıyız. Bir değerlendirelim. Ne gerekiyorsa bu manada destek olalım. Halkımızı doğrudan ilgilendiren çalışmadır” diye cevap verdi.

Toplantıda, 44 gündem maddesi ilgili komisyonlara sevk edildi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER