Başkan Kaya, Hazaroğlu İçin Düzenlenen Cenaze Törenine Katıldı

Başkan Kaya, Hazaroğlu İçin Düzenlenen Cenaze Törenine Katıldı

Başkan Kaya, Hazaroğlu İçin Düzenlenen Cenaze Törenine Katıldı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, dün vefat eden önceki dönem CHP Trabzon İl Başkanlarından Cafer Hazaroğlu için düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon eski İl Başkanı Cafer Hazaroğlu son yolculuğuna uğurlandı. Hazaroğlu için CHP binası önünde bir tören düzenlendi. Törene, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, eski İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, eski Giresun Milletvekili Necati Tığlı, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Trabzon Ortahisar İlçe Haluk Batmaz, ilçe başkanları, parti teşkilatı mensupları, Hazaroğlu’nun ailesi ve sevenleri katıldı. 

“CAFER AĞABEY, HEPİMİZİN AĞABEYİ İDİ”

Hazaroğlu için düzenlenen veda töreninde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “İnsanların hayatında çok özel insanlar, çok özel abiler, çok arkadaşlar, dostlar olur. Ben uzun yıllardır, gençlik kollarındaki görevimden beri tanıştığım ve her sıkıntı yaşadığımda dostluğuna sığındığım Cafer ağabeyimi tanıdım. Abiler çok olur ama gerçek manada yanına gidip desteğini isteyebileceğiniz abi sayısı her zaman çok azdır. Cafer abi öyle bir ağabeydi, hepimizin ağabeyiydi. Ben bugün konuşurken inanın bir aile büyüğümü kaybetmenin üzüntüsü ile konuşuyorum. Çünkü Cafer Ağabey, Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi’nin aile büyüğüydü. Sadece abimiz değildi, hepimizin aile büyüğüydü” dedi.

“HEPİMİZİN ACISINI PAYLAŞIYORUM. BAŞIMIZ SAĞOLSUN”

Hazaroğlu’nun her kesim tarafından sevilen, değer verilen bir isim olduğunu belirten Başkan Kaya, “Ne zaman bir sıkıntı yaşasak, partimize ilişkin, Trabzon’a, Trabzonspor’a ilişkin, görüş alacağımız, fikrini soracağımız, yardımını alacağımız ailemizin büyüğüydü. Çok anılar yaşadık, birçok iyi gün kötü gün yaşadık. Ama Cafer ağabey hiçbir zaman o büyüklüğünü, o tevazuunu, o büyüklüğünü kaybetmeden her zaman yanımızda oldu. Her zaman öğüt veren, yol gösteren oldu. Her zaman doğrudan iyiden güzelden yana oldu. Her zaman bu şehrin menfaatlerinden yana oldu. Cafer ağabeyimiz nur içinde yatsın, mekânı cennet olsun. Söylenecek çok şey var. Bugün son görevimizi yapmak için bütün dostları olarak toplandık. Hep birlikte kendisine son görevimizi yapacağız ama Cafer ağabey unutulmayacak. Milletvekili seçilip parlamentoya gittiğimde inanın beni tebrik eden ‘hayırlı olsun’ diyen insanların büyük çoğunluğu Cafer ağabeyi sordular. Sadece Trabzon’da değil Ankara’da da çok sayıda seveni olan, çok tanınan çok sevilen bir aile büyüğümüzdü Cafer ağabey. Hepimizin acısını paylaşıyorum. Hepimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

YÜZLERCE KİŞİ DUYGULU ANLAR YAŞADI

Çok sayıda kişinin katıldığı törende duygulu anlar yaşanırken, konuşmaların ardından Hazaroğlu’nun tabutu omuzlara alınarak, CHP Trabzon İl Başkanlığı binası önünden İskenderpaşa Camii avlusuna taşındı. Tabutu omuzlayarak cami avlusuna gelen Başkan Kaya, Hazaroğlu’nun aile fertlerine taziyede bulundu.

Hazaroğlu’nun naaşı öğle namazına müteakip İskenderpaşa Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Rize Fındıklı’daki aile kabristanlığına defnedildi.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER