Başkan Genç, uluslararası öğrencilerin Kültür Panayırı’nı gezdi

Başkan Genç, uluslararası öğrencilerin Kültür Panayırı’nı gezdi

Başkan Genç, uluslararası öğrencilerin Kültür Panayırı’nıgezdi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Uluslararası İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Derneği (AIESEC) üyesi öğrencilerin belediye hizmet binası önünde açtığı Kültür Panayırı’nı gezdi.

Kazakistan (2), Mısır (7), Tunus (7), Portekiz (2), Pakistan (1) ve Azerbaycanlı (1) öğrencilerin ülkelerini tanıtıcı ürünlerin ve bayrakların yer aldığı stantları gezen Başkan Genç, sergilenen ürünlerle ilgili bilgi alarak öğrencilerle bir süre sohbet etti. 

AIESEC üyesi öğrenciler, Kültür Panayırı’nda ülkelerini tanıtarak Trabzon şehri ve halkında farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. 

Başkan Genç ise, düzenlenen Kültür Panayırı’nıngençlerin liderlik potansiyellerini ortaya çıkarmasının yanı sıra kültürel etkileşim ile dünya barışına da katkı sağladığını belirtti. Ülkelerinin yerel giysilerini giyen öğrenciler birbirinden renkli görüntülere imza atarak, folklor gösterisinde bulundu. 

Öğrencilerle; ülkeleri ve okudukları bölümlerle ilgili sohbet eden Başkan Genç’e öğrenciler, Trabzon’da eğitim görmekten son derece memnun olduklarını belirterek, şehrin doğal ve tarihi güzelliklerini övdü. 

Etkinlik; 109 farklı ülkede ve Türkiye’nin 17 farklı şehrinde her yıl düzenli olarak yapılıyor. Trabzon’da ikinci kez yapılan etkinlikte öğrenciler ülkelerinin yemek, giysi gibi kültürel unsurlarını tanıttı.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER