BAŞKAN EKİM, ‘ÇALIŞANLARIMIZIN HAKKINI TESLİM ETTİK’

BAŞKAN EKİM, ‘ÇALIŞANLARIMIZIN HAKKINI TESLİM ETTİK’

BAŞKAN EKİM, ‘ÇALIŞANLARIMIZIN HAKKINI TESLİM ETTİK’

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Belediyesi çatısı altından çalışan işçilerin maaşlarında ve sosyal haklarında düzenlemelerin yer aldığı sözleşmeyi imzaladı. 

Her zaman emekçinin yanında tavır alan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, zorlu ekonomik koşullara, yüksek enflasyona rağmen Akçaabat Belediyesi çalışanlarının maaşlarına enflasyon farkına ek olarak sözleşme gereği verilen farkın üzerinde zam yaptıklarının müjdesini verdi.

Toplu İş Sözleşmesi, Akçaabat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Sendikanın işyeri temsilcileri ve işçilerin katılımlarıyla imzalandı. 

EMEKÇİLERİMİZLE İSTİŞARE EDEREK BELİRLEDİK

Ekonomik koşullar ve belediyenin imkanları ölçüsünde en üst seviyede bir zam oranı belirlediklerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabat Belediyesi çatısı altında Akçaabat’a hizmet eden 213 çalışanımızın emeklerinin karşılığını verebilmeye gayret ediyoruz.  Halihazırda sözleşmeleri devam ederken sözleşmede yazan farkı ve enflasyon farkı kadar zam ilave ettiğimizde yine de işçilerimizin maaşları istediğimiz refah düzeyine çıkmıyordu. Yaptığımız değerlendirme ile bu iki zam oranına ilaveten işçilerimizin maaşlarına bir fark daha yapmayı kararlaştırdık.Net maaşlara yapılan zamların yanında diğer sosyal haklarını da en üst seviyeye ulaştırmış olduk. Önceki maaşları ile kıyasladığımızda %65-70 oranında bir artış yapmış olduk. Bu zam oranını çalışanlarımızla istişare ederek, onlarla sohbet ederek belirledik. Belediyemiz bünyesinde çalışan tüm mesai arkadaşlarımın özlük haklarını korumaya ve geliştirmeye özen gösteriyoruz. İşçilerimize ve çalışanlarımıza karşı yükümlülüklerimizi eksiksiz olarak yerine getirmeye ve refah düzeylerini arttırmaya gayret ediyoruz. Sözleşmemizi imzaladık, Çalışanlarımızı memnun edecek, beklentilerini karşılayacak ve rıza gösterdikleri bir artış oldu. Hemşehrilerimize birlikte hizmet ettiğimiz, mesai ve çalışma arkadaşlarım olan işçi kardeşlerimle birlikte ilçemizde güzel işlere imza atıyoruz. Her bir mesai arkadaşıma özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ediyor; emeklerine sağlık diyorum. Bu güzel haberin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Dedi.

Akçaabat Belediyesi çatısı altında çalışan tüm işçiler, maaş zam oranlarındaki artıştan memnuniyet duyduklarını dile getirerek sosyal medya hesaplarında ‘Her zaman sorunlarımızı dinleyen, elinden geldiği kadar yardımcı olan saygıdeğer başkanımız Osman Nuri Ekim’e yine yanımızda olduğu için teşekkür ediyoruz.” Notuyla paylaşımda bulundular. 

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER