19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri kapsamında Gençlik Yürüyüşü Yapıldı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri kapsamında Gençlik Yürüyüşü Yapıldı

Kahramanmaraş Caddesi'nde başlayan yürüyüşe; Vali Aziz Yıldırım, eşi Güllühan Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Katılımcılara hitap eden Vali Yıldırım “Kurtuluş Savaşı'nın özgürlüğe giden yolunun ilk adımı olan 19 Mayıs 1919'u hiçbir zaman unutmuyoruz ve gençlere armağan edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutluyoruz. Bizlere bu vatanı bırakabilmek için canla başla savaşan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşları ve şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. 

Bugünün gençleri olarak yarın sizler bu vatan için fedakârlık yapmak için canla başla çalışacağınıza inancımız tam. Bugünün fedakârlığı çalışarak, yarının fedakârlığı ise Türkiye Cumhuriyetini omuzlara alarak daha ileriye götürmekle olacaktır. Bu başarı yarının daha başarılı sporcuları, sanatçıları, bilim insanları ve diğer meslek grupları sayesinde olacaktır. Bunları siz gençler başaracaksınız. Sizleri görünce yarına olan ümitlerim daha da artıyor.

Tüm gençlerin bayramını kutluyorum, 105. yılımız kutlu olsun.” dedi. 

Maraş Caddesi'nden Ganita’ya kadar devam eden yürüyüş çeşitli etkinliklerle son buldu.

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER