FINDIK FİYATI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI!

FINDIK FİYATI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI!

FINDIK FİYATI BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI!

Geçtiğimiz yıl 54 TL olarak açıklanan fındık fiyatı bu yıl 84 TL olarak belirlendi.

Bir yıl içinde yaklaşık tüm gıda ürünlerine yüzde yüzün üstünde zam gelirken üreticinin binbir zorluklarla toplayarak satışa sunduğu fındık geçtiğimiz yıldan bu güne 30 TL arttı.

Levant ve Giresun fındık fiyatlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Erdoğan kabine sonrası yaptığı açıklamada, “Giresun kalite için kg başına 84 lira, levant kalite için kg başında 82,50 TL olarak belirlenmiştir." dedi.

Konu hakkında açıklama yapan ve 100 TL nin altındaki fiyatın üreticiyi mağdur edeceğini dile getiren Ekonomiden sorumlu Saadet Partisi Of İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Saral,”Geçtiğimiz yıldan günümüze akaryakıt fiyatları yüzde yüz artarken, güneşin altında zorluklarla alın teri dökerek toplayıpkuruttuğu ve satışa sunduğu fındık 84 TL olacak. Bu hangi adalet anlayışına sığar? Sadece fındıktan üretilen ürünlerin geçtiğimiz yıldan günümüze artış oranlarını baz alsalar 100 TL’nin üstünde fiyat vermeleri gerekirdi. Fakat her zaman olduğu gibi yine Hasan’larımızı üzüp, Hansları sevindirdi bu iktidar. “ diyerek bu fiyatın masraflarını dahi korutmayacağını ifade etti. 

Arif Arslan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER