Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TTSO) Haziran ayı olağan meclis toplantısında turizm sektörü masaya yatırıldı. Meclis Üyesi Barış Çuvalcı, Körfez ülkelerine bağımlı kalmanın risklerine dikkat çekerek, “En ufak bir sorunda rotalarını değiştiriyorlar. Farklı pazarlar bulmalıyız. Pakistan, Hindistan, Çin ve Ortodoks din turizmi gibi farklı destinasyonlara odaklanmalıyız," dedi.
Çuvalcı konuşmasında, Körfez pazarına aşırı odaklanmanın sektörü savunmasız bıraktığını vurgulayarak, "Şehrimizin turizm envanteri çıkarılmalı. Hangi ülke hangi motivasyonla seyahat ediyor, bunlar tespit edilmeli ve ona göre tanıtım yapılmalı," ifadelerini kullandı.
"Turizmde kayıt dışılık arttı"
Turizm sektöründe kayıt dışı çalışmanın yaygınlaştığını dile getiren Çuvalcı, "Gerçek turizmci yılın 50-60 gününü bekliyor. Kayıp-kaçak ve mesleksizler yüzünden sektör zora düşüyor. Buna acil çözüm bulunmalı," diye konuştu.
Turizmde farklı pazar arayışı
Turizmde farklı pazar arayışı
Trabzon ve Trabzonspor Haberleri Trabzon ve Trabzonspor Haberleri
GÜNDEM
Paylaş:
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!