Trabzon ve Trabzonspor Haberleri

SORU ÖNERGESİNE YANIT ALAMADIK

GÜNDEM

Rekolte tahminlerine ilişkin Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'na soru önergesi verdiklerini söyledi. Soru önergesine yanıt alamadıklarını belirten Aydın, "Sayın Yumaklı siz de mi yabancı şirketlere hizmet ediyorsunuz. Bu sorunun cevabını sayın Yumaklı’dan bekliyorum" diye sordu. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin hasat öncesi piyasaya düşük fiyatlı fındık sürdüğünü savunan Aydın, "TMO bunları yapmak yerine, hasat öncesi piyasaya ucuz fındık sürerek göstere göstere yabancı tekelin yani Ferrero'nun ekmeğine yağ sürmektedir. Üretici daha yüksek fiyat beklerken hasat öncesi TMO tarafından düşük fiyatlı fındık satışı yapmak kimin işine yaramaktadır” diye sordu.

Aydın, “Soruyorum size sayın Yumaklı kimin işine yaramaktadır. Peki buna cevap verebilecek iktidar partisinin Karadeniz bölgesi milletvekilleri var mıdır ne yazık ki yoktur. Çünkü geçen yıl burada kokarca meselesini gündeme getirdiğimde, fındık bölgesi milletvekili yerine Burdur milletvekili konuşma yapmayı tercih ettiniz. Bugün üretici, gübreyle, ilaçla, mazotla, enerjiyle, işçilikle mücadele ediyor" dedi.

Üreticinin artan maliyetlerle mücadele ettiğini belirten Aydın, geçen yıl TMO'nun kilogram fiyatını 195 lira olarak açıkladığını, serbest piyasada fiyatın 380 lirayı gördüğünü, bu yıl ise üreticinin 300 liranın üzerinde fiyat beklediğini ifade ederek, "Fındık üreticisi sadaka değil, alın terinin hakkını istemektedir" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.