Maçka'da iki aydır komisyon üyesi seçilemediğini hatırlatan Eyüpoğlu, bu gerginliğin bedelinin kendisine ait ticarethaneye ödetilmek istendiğini savundu. Mağazasının önünün TİSKİ’ye ait boru ve malzemelerle kapatıldığını gösteren fotoğrafları meclis üyelerine sunan Eyüpoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"TİSKİ’nin kaynakları kullanılarak mağazamın önüne bir Çin Seddi, bir utanç seddi çekildi. Bir insanın meclis üyeleriyle yaşadığı tartışmayı, o kişinin ailesine ve ticarethanesine kadar getirmesi kabul edilemez. Bu mudur hizmet, bu mudur ortak düşünce?"
Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın meclis salonunda olmamasını da eleştiren Eyüpoğlu, konuşmasını kişisel bir uyarıyla sürdürdü: "Ben 15 yıl yaşarım ya da yaşamam, başkan da 30 yıl yaşar ya da yaşamaz; ama bu davranışları yüzünden belediye başkanlığını bıraktığında Maçka’da utanç içinde gezecek."
Mağazasının önündeki malzemelerin 3 gün boyunca bekletildiğini ancak konuyu Büyükşehir yönetimine ilettikten sonra hızla çözüldüğünü belirten Eyüpoğlu, "O malzemeleri 11:30'da oradan kaldıran TİSKİ Genel Müdürü'ne ve çalışanlarına sonsuz teşekkür ederim," dedi.
Eyüpoğlu, komisyon üyesi seçimi yapılmadığı sürece konuyu her ay meclis gündemine taşıyacağını ve Maçka’daki bu hukuksuzluğun peşini bırakmayacağını belirterek sözlerini tamamladı. Gözler, ağır ithamların odağındaki Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan'ın konuya ilişkin yapacağı açıklamaya çevrildi.