Trabzon’da kültür ve sanat hayatına yeniden hareket kazandıracak önemli bir gelişme yaşanıyor. Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi, yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından yarın akşam düzenlenecek törenle yeniden kapılarını açıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerine başlayacak merkezin açılışı saat 19.00’da gerçekleştirilecek. Törene Tahir Şahin, Ahmet Metin Genç ve kent protokolü katılacak. Açılışın ardından tiyatro gösterimiyle sanat dolu bir akşam yaşanacak.
Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi yeniden hizmete giriyor
Trabzon’un önemli kültür sanat mekânlarından biri olan Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi, uzun bir aranın ardından yeniden aktif hale geliyor. Yaklaşık 1,5 yıl boyunca çeşitli nedenlerle kapalı kalan merkez, yeniden düzenlenen programıyla sanatseverlerle buluşacak.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen süreçle birlikte merkezin etkinlik takvimi de şekillendirildi. Açılışla birlikte tiyatrodan müziğe, söyleşilerden sergilere kadar geniş bir yelpazede etkinliklerin düzenlenmesi planlanıyor.
Bu gelişme, Trabzon’da kültürel faaliyetlerin yeniden canlanması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.