Trabzon ve Trabzonspor Haberleri

Dron ile Vurulan Gemi Trabzon Limanı’na Getirildi

GÜNDEM

Lider Gemi̇cilik firmasına ait, Samsun'dan Rusya'nın Nroski Limanı'na sebze-meyve taşıyan Bordo Mavi isimli gemi, 80 mil uzakta drone saldırısına uğradı. Mürettebat, acil durum çağrısı yaptıktan sonra Rusya'dan gelen bir helikopter gemiye iniş yaparak mürettebatı ve TIR şoförlerini tahliye etti.

Motorları durmuş ve terk edilmiş olan gemi, sahibi Baykal Bulut tarafından başka bir gemiyle 80 mil uzaklıkta bulunarak çekildi ve Trabzon Limanı'na getirilmesi sağlandı. Burada, 80 adet yaş meyve-sebze yüklü TIR kamyon tahliye edildikten sonra geminin, Ünye Bulutlar Tersanesi'ne tamir için götürüleceği öğrenildi.

Ancak işin dikkate değer yanı, ülkeye katma değer sağlayan ihracatçılara devlet yetkililerinin destek vermemesidir. Limana gelen sondaj gemilerini mehteran bölükleriyle karşılayanların, kendi vatandaşlarına ve iş adamlarına sahip çıkmaması ve geçmiş olsun dileklerinde bulunmak üzere Trabzon Limanı'na gitmemeleri dikkat çekmektedir.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.